Blogger Widgets

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Ένα απίστευτο διάλογο παρακολούθησαν χθες στη Βουλή μαθητές του Ν. Πιερίας

Όταν κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή ερώτησης τα εξεταστικά κέντρα για τους μαθητές ΑμΕΑ στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ο προεδρεύων Β. Πολύδωρας ανακοίνωσε ότι στα θεωρία βρίσκονται  μαθητές και τέσσερις εκπαιδευτικοί από το Γυμνάσιο Κάτω Μηλιάς Πιερίας και   ακολούθησαν χειροκροτήματα από τους Βουλευτές  έγινε ο ακόλουθος διάλογος 


ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Έχουμε καθιερώσει να τους χειροκροτούμε όταν μπαίνουν εδώ οι μαθητές, ίσως γιατί μας ανέχονται.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Και αυτό.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Δεν βρίσκω κάποιον άλλο λόγο. Δεν έχουμε και κάποιον άλλο τρόπο να τους χαιρετήσουμε, αλλιώς θα έπρεπε να σηκώναμε τα χέρια και δεν είναι ωραίο και ευχάριστο «δια τας κάμερας».

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Πάντως τους υποδεχόμαστε θετικά και με ευχές για καλή πρόοδο και να λάβουν καλή γνωριμία με το θεσμικό πλαίσιο του κοινοβουλευτισμού μας.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Δεν ρωτήσαμε ποτέ τη γνώμη τους όταν φεύγουν από εδώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Με το πρόγραμμα που είναι εδώ, έχει εκφραστεί η γνώμη τους.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Ποτέ!

Στην Αμερική πεθαίνει κάποιος και ανοίγουμε βιβλίο συλλυπητηρίων και πάμε και γράφουμε. Εδώ ένα βιβλίο να γράφουν τα παιδιά τι είδαν, τι κατάλαβαν και τι άκουσαν, να μπαίνει στην ιστορία της Βουλής και να έχουν και συμμετοχή στη συγγραφή της ιστορίας της «Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας» –βάλτε το σε εισαγωγικά, στο προφορικά λόγο δεν μπαίνουν- δεν το έχουμε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Λαμβάνουν ενημερωτικά έντυπα.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Την καταθέτω πρόταση γι’ αυτό. Εγώ είμαι άνθρωπος ο οποίος όταν του έρχεται κάτι, το λέει, δεν περιμένει να το επεξεργαστεί. Να το κάνουμε, να ξέρουμε και πώς μας βλέπουν οι άλλοι και όχι μονίμως πώς μας βλέπουμε εμείς, γιατί δεν έρχονται όλα τα παιδιά εδώ μέσα να ψάξουν τον εκατομμυριούχο. Κυνήγι θησαυρού δεν παίζεται για την ώρα από πλευράς παιδιών. Άλλωστε, θα απαγορευόταν από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Πάμε στην ουσία.

Θα σας ευχαριστήσω για δύο λόγους. Δεν είμαι συνηθισμένη να ακούω εδώ πέρα «απολογούμαι για πέρυσι».

Θα μου πείτε ότι πέρυσι ήταν άλλη κυβέρνηση και τώρα είναι άλλη. Χωρίς να έχει ψηφιστεί  αλλά δεν έχει καμία σημασία. Έχει τους ίδιους ανθρώπους. Αφήστε με να σαρκάσω. Γιατί θέλω να σαρκάσω μόνο ένα πράγμα.

 Πηγή : esos.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: