Blogger Widgets

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την διανομή των φρούτων στους μαθητές


Δυστυχώς για ακόμη μια χρονιά χάσαμε το δικαίωμα που μας έδινε το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δώσουμε δωρεάν φρούτα στους μαθητές των Σχολείων. 


Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται το Agroschannel που από την πρώτη στιγμή τόνιζε ότι ο διαγωνισμός έχει καθυστερήσει και οτι κινδυνεύαμε να χάσουμε την χρονιά και βεβαίως το 1.600.000 Ευρώ που αναλογούσε στη χώρα μας.
 
Η ματαίωση ενός τόσου σημαντικού προγράμματος έρχεται στην περίοδο που όλοι οι πολιτικοί λένε για την στήριξη της Ελληνικής παραγωγής, την ώρα που δεκάδες παιδιά έχουν πρόβλημα στην διατροφή τους, την ώρα που καλούμε τους νέους για να ασχοληθούν με τη γεωργία και τα παιδιά να διαμορφώσουν διατροφικές συνήθειες που θα έχουν ως βάση τα Ελληνικά προϊόντα.

Το χθεσινό δημοσίευμα του Agroschannel δυστυχώς σήμερα απαντήθηκε με τον χειρότερο τρόπο. Μόνο με τα δύο προγράμματα διανομής φρούτων αλλά διανομής γάλακτος που θέτει σε εφαρμογή η Ε.Ε θα μπορούσαν πολλά παιδιά να αντιμετώπιζαν τουλάχιστον το πρόβλημα διατροφής που έχουν στα σχολεία τους. Ψιλά γράμματα για κάποιους. Αφού το παιδί τους και οι ίδιοι δεν έχουν πεινάσει ποτέ πως να καταλάβουν τις παραπάνω γραμμές.

 Το χθεσινό δημοσίευμα του Agroschannel

 Στις 22 Μαϊου , 20 μέρες πριν λήξει η Σχολική χρονιά θα γινόταν στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ ο διαγωνισμός για την ανάδειξη !!!!! του φορέα που θα έκανε την διανομή των φρούτων στα Σχολεία . Δεν θα εστιάσουμε , στο γεγονός ότι και φέτος το Ελληνικό Κράτος κινήθηκε στο ..και πέντε με ότι σημαίνει αυτό για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ύψους 1,6 εκατομμυρίων Ευρώ . Μέχρι στιγμής επίσημα τουλάχιστον δεν έχει ανακοινωθεί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού . Μήπως ακυρώθηκε ; Μήπως χάσαμε μια ακόμη χρονιά ; Και εάν όχι πότε θα υλοποιηθεί αφού τα σχολεία αύριο βάζουν λουκέτο; Πάντως προχθές με απόφαση από το αρμόδιο τμήμα μειώθηκαν κατά 60.000 ευρώ τα χρήματα τα οποία είχαν δεσμευτεί για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
 
΄΄ Ακόμη και η απλή διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων για κάποιους όπως όλα δείχνουν είναι δύσκολη υπόθεση . Το ΄΄πάθημα΄΄ των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν έγινε μάθημα . Με αυτά και με αυτά οι διοικούντες το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να χάνονται και οι ελάχιστες ελπίδες για τους ανθρώπους της αγοράς αφού και μόνο αυτό το πρόγραμμα θα μπορούσε να είναι μια ανάσα για εκατοντάδες οικογένειες. Και μετά ψάχνουν γιατί ο κόσμος θα τους στείλει στην Ιστορία΄΄ σχολίασε ο Πρόεδρος των Γεωτεχνικών κ. Νίκος Κακαβάς.





Δεν υπάρχουν σχόλια: