Blogger Widgets

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ο Δήμος Ιδαλίου βοηθά το Δήμο Αχαρνών

Το φιλανθρωπικό του πρόσωπο γι' άλλη μια φορά θα δείξει ο Δήμος Ιδαλίου. Σε μια αξιέπαινη ενέργεια ο Δήμαρχος Ιδαλίου Λεόντιος Καλλένος, ο Αντιδήμαρχος και ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποφάσισαν ώστε να δωρίσουν τις απολαβές τους για τον μήνα Φεβρουάριο στον διδυμοποιημένο με το Δάλι Δήμο των Αχαρνών. Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που παρέθεσε χθες ο Δήμαρχος Ιδαλίου, χαρακτηρίζοντας την κίνησή του «συμβολική», κάλεσε τους δημότες Ιδαλίου αλλά και όλους τους πολίτες της Κύπρου να στηρίξουν την Ελλάδα.

«Η Κύπρος, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους αδελφούς Ελλαδίτες, ότι νιώθει το πρόβλημά τους και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυναμεις να τους βοηθήσουμε ώστε να ξεπεράσουν το πρόβλημά τους», δήλωσε ο Δήμαρχος Ιδαλίου. Ταυτόχρονα, ο κ. Καλλένος έκανε ιστορική αναφορά στο παρελθόν του Δαλιού, λέγοντας ότι χτίστηκε από Αρκάδες, προσθέτοντας ότι «μια Ελλάδα χρεωμένη και αδύναμη σημαίνει και μια Κύπρο απροστάτευτη».

Ο κ. Καλλένος τόνισε ότι αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα και τη δυσκολία να κερδηθεί αυτή η «μάχη», αλλά, όπως σημείωσε, «ο Ελληνισμός ενωμένος πρέπει να βγάλει τώρα προς τα έξω τα ψυχικά του αποθέματα, την αληλλεγύη και την ανθρωπιά του, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Αντιπροσωπία του Δήμου Ιδαλίου θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στον Δήμο των Αχαρνών, ώστε να παραδώσει τις επιταγές στον Δήμαρχο της πόλης. Τα χρήματα αυτά θα καλύψουν μέρος των αναγκών του συσσιτίου της πόλης.

Ρούχα και τρόφιμα
Ταυτόχρονα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Ιδαλίου κάλεσε τους τέσσερις θεατρικούς ομίλους της πόλης να δώσουν από μια παράσταση και όλα τα έσοδα να σταλούν για να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών του Δήμου των Αχαρνών. Παράλληλα, ο Δήμος Ιδαλίου θα σταθεί αρωγός στην πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Τριμυθούντος που εδρεύει στην πόλη, με την οποία θα μαζευτούν τρόφιμα και ρουχισμός που θα σταλούν στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα, ο Σύνδεσμος Αγελαδοτρόφων Ιδαλίου αποφάσισε να προσφέρει μεγάλες ποσότητες γάλακτος, με τις οποίες θα παρασκευαστούν χαλλούμια τα οποία θα σταλούν και αυτά στον Δήμο των Αχαρνών.



Πηγή : acharnes-news.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: