Blogger Widgets

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

"Μαχαίρι" στις σπατάλες βάζει ο Κ. Αρβανιτόπουλος

Πρόταση για περικοπή 50 εκ. ευρώ από τον τρέχοντα προϋπολογισμό,  πέραν από αυτές που περιέχει το μεσοπρόθεσμο, στις  λειτουργικές δαπάνες από  οικονομίες κλίμακος κατέθεσε  ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος κατά τη σημερινή 90λεπτη συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης κ.κ. Στουρνάνρα και Σταικούρα , ενώ εισηγήθηκε την  παραπομπή του σχεδιασμού των  συγχωνεύσεων τμημάτων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ στους επόμενους κρατικούς προϋπολογισμούς.


Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο των συζητήσεων του υπουργείου Οικονομικών με τα άλλα υπουργεία για την περικοπή 11,5 δισ. ευρώ.
 
 Οι περικοπές αφορούν  συνολικά το συγχωνευμένο  υπουργείο Παιδείας   με το Πολιτισμού και Αθλητισμού . Οσον αφορά το υπουργείο Παιδείας,  οι περικοπές δεν θα αφορούν την ποιότητα και ποσότητα της εκπαίδευσης, αλλά καταγεγραμμένες σπατάλες , όπως ενοίκια κτιρίων , ενώ στην ίδια περιοχή υπάρχουν δημόσια κλπ

Ο υπουργός κατέθεσε συγκεκριμένες   ολοκληρωμένες λεπτομερείς προτάσεις για τις εκτιμώμενες νέες παρεμβάσεις  και θα κοινοποιηθούν άμεσα.

Από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών χαρακτηρίστηκε θετική η δουλειά που γίνεται στο υπουργείο Παιδείας ως προς το συμμάζεμα των Οικονομικών.

 Πηγή : esos.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: