Blogger Widgets

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Απάντηση του υπουργείου Παιδείας για τα σχολικά βιβλία

«Η διαδικασία για την εκτύπωση των σχολικών βιβλίων προχωράει κανονικά- και σύμφωνα με το νόμο- και δεν προκύπτει από πουθενά καθυστέρηση ή κίνδυνος για την επόμενη σχολική χρονιά» διαβεβαιώνει το υπουργείο παιδείας με ανακοίνωση του που εξέδωσε με αφορμή το δημοσίευμα του esos.gr με τίτλο «Κίνδυνος να μην σταλούν τα βιβλία και την επόμενη σχολική χρονιά», το οποίο και δημοσιεύσαμε στο Blog μας.

Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες  το ρεπορτάζ του esos αναφέρει  ότι:

«Πράγματι το ΔΣ του ΙΤΥΕ Διόφαντος προκήρυξε διαγωνισμό για την  προμήθεια χαρτιού που κηρύχθηκε άγονος. Στη συνέχεια, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες, προχώρησε στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης όπως ορίζει ο νόμος σε τέτοιες περιπτώσεις.

 Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκαν να υποβάλουν νέες οικονομικές προσφορές όλοι οι υποψήφιοι που έλαβαν μέρος στο δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό που απέβη άγονος και  υποβλήθηκαν δύο κατάλληλες και παραδεκτές προσφορές. Κατόπιν το ΔΣ προχώρησε, μετά το πρακτικό της Επιτροπής, στην κατακύρωση του διαγωνισμού».
 
 
H ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Δελτίο Τύπου                                             01/03/2012

Σχετικά με ανάρτηση στην ιστοσελίδα esos.gr με τίτλο «Κίνδυνος να μην σταλούν τα βιβλία και την επόμενη σχολική χρονιά» διευκρινίζουμε ότι:

Η διαδικασία για την εκτύπωση των σχολικών βιβλίων προχωράει κανονικά- και σύμφωνα με το νόμο- και δεν προκύπτει από πουθενά καθυστέρηση ή κίνδυνος για την επόμενη σχολική χρονιά.

Πράγματι το ΔΣ του ΙΤΥΕ Διόφαντος προκήρυξε διαγωνισμό για την  προμήθεια χαρτιού που κηρύχθηκε άγονος. Στη συνέχεια, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες, προχώρησε στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης όπως ορίζει ο νόμος σε τέτοιες περιπτώσεις.

 Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκαν να υποβάλουν νέες οικονομικές προσφορές όλοι οι υποψήφιοι που έλαβαν μέρος στο δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό που απέβη άγονος και  υποβλήθηκαν δύο κατάλληλες και παραδεκτές προσφορές. Κατόπιν το ΔΣ προχώρησε, μετά το πρακτικό της Επιτροπής, στην κατακύρωση του διαγωνισμού.

 Πηγή : esos.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: