Blogger Widgets

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Το ... ταξίδι των σχολικών βιβλίων του 7ου Γυμνασίου

Στις 18 Ιανουαρίου 2012, όπως είχα γράψει και σε προηγούμενο άρθρο, ο Διευθυντής του σχολείου μας είχε αποστείλει κατάσταση με τις ελλείψεις των βιβλίων στην Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.


Θεώρησα σωστό να κάνω γνωστό το πρόβλημα. Μάλιστα μέσω e-mail έστειλα το άρθρο και στον ηλεκτρονικό τοπικό τύπο και σε άλλα φιλικά sites. Προς τιμήν τους ανέδειξαν το πρόβλημα με σχετικά άρθρα :


Στις 25 Ιανουαρίου λαμβάνω ένα e-mail από τον Βουλευτή κ. Βασίλη Οικονόμου. Το διαβάζω και διαπιστώνω ότι είχε κάνει ερώτηση στη Βουλή για το ανωτέρω πρόβλημα.

Μέχρι εδώ, θα αναρωτηθείτε, καλά. Που είναι το πρόβλημα;

Την ΕΠΟΜΕΝΗ ημέρα (Πέμπτη 26 Ιανουαρίου) στο 1ο Γυμνάσιο Αχαρνών φτάνει ένα μέρος των βιβλίων που προορίζονται για το Γυμνάσιό μας. Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου αυτά βιβλία είναι στα χέρια των μαθητών ! Όχι όλα βέβαια... μην είμαστε και πλεονέκτες!

Να που είναι το πρόβλημα! Τι συνέβη; 

Διαβάζω στο acharnorama.gr : "Σήμερα έφτασαν τα βιβλία στο σχολείο - Θίχτηκε η Υφυπουργός με την ερώτηση παρότι είχε επισκεφτεί την πόλη μας…"


Σήμερα (21/2) παρελήφθησαν και άλλα βιβλία

Απαντήσεις δεν έχω. Μόνο ερωτήσεις :

Πως βρέθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες τα σχολικά βιβλία;

Η ηγεσία του υπ.Παιδείας δεν γνώριζε το πρόβλημα; Δεν είχε ενημερωθεί από τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής;

Γιατί κάποιοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν το πρόβλημα;

Γιατί θα έπρεπε να δημοσιοποιήσει τις ελλείψεις ένας απλός και άγνωστος Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και να το αναδείξει ένας Βουλευτής, για να φτάσουν τελικά τα βιβλία στα χέρια των παιδιών;

Ερωτήματα που γνωρίζω ότι δεν θα απαντηθούν.

Αλοίμονο στα παιδιά μας!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα φιλικά sites & blogs για τη βοήθειά τους. Ιδιαίτερα στα τοπικά που πάντα είναι δίπλα μας. 

Τέλος ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Βουλευτή κ. Βασίλη Οικονόμου, που απέδειξε ότι είναι Βουλευτής με τη σημασία της λέξης ( εκπρόσωπος των ψηφοφόρων μιας Χώρας που έχει εκλεγθεί για να τους εκπροσωπήσει στο Κοινοβούλιο).

Βασίλης Σκαραμαγκάς


Δεν υπάρχουν σχόλια: