Blogger Widgets

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Υπό κατάληψη το Δημαρχείο Αχαρνών έως 19 Οκτωβρίου

Υπό κατάληψη τελεί από σήμερα το πρωί το Δημαρχείο Αχαρνών. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν με αυτό τον τρόπο στις νέες ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις, στο μέτρο της εφεδρείας και στις περικοπές μισθών και συντάξεων. Ο Δήμος θα παραμείνει κλειστός μέχρι και την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, ημέρα που θα κορυφωθούν οι κινητοποιήσεις με την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Μάλιστα, η ΑΔΕΔΥ προτείνει στη ΓΣΕΕ να μετατραπεί η 24ωρη απεργία σε 48ωρη. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν ανάλογα με την εξέλιξη της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών στη Βουλή.


Όσον αφορά στο θέμα της πληρωμής των εργαζομένων στους Δήμους, που επισήμως δεν απεργούν, κ. Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Κουκουλόπουλος δήλωσε: «ποιος σας είπε ότι θα πληρωθούν τα μεροκάματα;». Την ίδια στάση κρατούν αρκετοί Δήμαρχοι όπως ο κ. Παχατουρίδης Περιστερίου που δήλωσε: «Απεργία από τους εργαζομένους στους Δήμους, δεν έχει κηρυχθεί! Υπάρχουν κινητοποιήσεις, με τη μορφή καταλήψεων σε δημοτικά γκαράζ και ΧΥΤΑ. Συμμερίζομαι απόλυτα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων όμως δε συμμερίζομαι να έρχονται να χτυπάνε κάρτα, να μη βγαίνουν για εργασία και να πληρώνονται τη στιγμή που δεν εργάζονται» 

Το ACHARNORAMA επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Σωτήρη Ντούρο ο οποίος σε ερώτηση για το αν θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι που κάνουν κατάληψη απάντησε πως «για να πληρωθεί ένας εργαζόμενος πρέπει να κοπεί ένταλμα πληρωμής το οποίο θα υπογράψει ο Διευθυντής του τμήματος, ο Προϊστάμενος και ο διατάκτης. Τα μέτρα είναι πάρα πολύ αυστηρά και σύμφωνα με την Εισαγγελέα αν εντοπιστούν παρανομίες (σε περιπτώσεις που πραγματοποιείται κατάληψη να έχει υπογραφεί ένταλμα πληρωμής) τότε θα καταλογιστούν ευθύνες στους τρεις υπεύθυνους. Αυτό σημαίνει πως η μισθοδοσία για μία ημέρα κατάληψης που αντιστοιχεί στα περίπου 90.000€ θα κληθούν να τα επιστρέψουν ο διατάκτης, ο διευθυντής και ο προϊστάμενος! Διατάκτης μπορεί να είμαι εγώ ή ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος. Όπως αντιλαμβάνεστε τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά και δεν χωρούν «παραθυράκια».
 
Στο Δημαρχείο συναντήσαμε επίσης τον Αντιδήμαρχος Διοίκησης κ. Χρύσανθο Κόνταρη ο οποίος δήλωσε: «Είμαι στο πλευρό των εργαζομένων, είμαι από το πρωί δίπλα τους και συμμερίζομαι απόλυτα τα αιτήματά τους. Ωστόσο, η πληρωμή τους, σύμφωνα με το νόμο, δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί, εκτός κι αν ας δοθεί «άνωθεν» το οκ»

 
"Γυρίστε στη δουλειά σας αλλιώς..."
Σε επικίνδυνα μονοπάτια βαδίζει η κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εργαζομένους στην καθαριότητα των δήμων. Το υπουργείο Εσωτερικών απειλεί με μαζικές απολύσεις, ενώ το υπουργείο Υγείας, όπως δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ετοιμάζεται να προχωρήσει στην έκδοση υγειονομικής διάταξης. 

Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα υποχρεωθούν να αρχίσουν την αποκομιδή των απορριμμάτων μπροστά στον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Η συνάντηση των συνδικαλιστών με τον υπουργό Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη, αποδείχθηκε αδιέξοδη, με τους εργαζόμενους να συνεχίζουν τις καταλήψεις στους ΧΥΤΑ και να μην επιτρέψουν την αποκομιδή των σκουπιδιών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Το Έθνος, έχει διαμηνυθεί ήδη στους συνδικαλιστές ότι στο τραπέζι βρίσκεται το ενδεχόμενο μαζικών απολύσεων εάν δεν λήξουν οι κινητοποιήσεις. Το υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργηθεί το οργανόγραμμα των υπηρεσιών, κάτι που θα οδηγήσει σε καταργήσεις θέσεων και κατά συνέπεια σε απολύσεις προσωπικού. 

Ταυτόχρονα πληθαίνουν οι "φωνές" εκπροσώπων των ΟΤΑ, οι οποίοι κάνουν λόγο για ανάθεση της υπηρεσίας αποκομιδής σε ιδιώτες. Την είδηση μας επιβεβαίωσε και ο Δήμαρχος κ. Ντούρος «Στην ΚΕΔΚΕ είναι έντονη η φημολογία πως αν δεν λήξει άμεσα η κατάληψη σε γκαράζ και ΧΥΤΑ θα αναλάβουν ιδιώτες για την άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων. Η κατάσταση και στην πόλη μας είναι δύσκολη, μαζεύουμε απορρίμματα μόνο από τις λαϊκές αγορές, τα σχολεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Μας επιτρέπουν μόλις 2-3 φορτηγά την ημέρα»


Η ΑΝΥΠΤΥΞΗ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ 
ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΟΙΜΩΔΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ 

"Η παρατεταμένη αυτή έκθεση" δήλωσε στο Newsit.gr ο διδάκτωρ Παθολογίας Π.Α. Αναστάσιος κύριος Σπαντιδέας " βοηθά στην ανάπτυξη μικροβίων κυρίως στην εκδήλωση γαστρεντερίτιδας, δηλαδή λοιμωδών νοσημάτων που εκδηλώνονται με πυρετό, πόνο στην κοιλιά, εμετούς, διάρροιες. Μπορούν όμως να εμφανιστούν και σοβαρότερες λοιμώδεις παθήσεις, όπως για παράδειγμα ηπατίτιδα" 

ΠΩΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ
"Η μεταφορά των μικροβίων γίνεται είτε εάν έρθουμε σε άμεση επαφή με τα μολυσμένα αντικείμενα που διασπείρονται στο περιβάλλον είτε ακόμη και με ζώα όπως είναι κατσαρίδες ή ποντίκια που μπορούν να μπουν σε χώρους του σπιτιού μας. Ακόμη και γάτες και σκύλοι που μπορούν να έρθουν σε επαφή με τα σκουπίδια μεταφέρουν νοσήματα"


 Πηγή : acharnorama.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: