Blogger Widgets

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: Γιατί δεν πρέπει να αλλάξει η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων στα Γυμνάσια και Λύκεια

Α. Η περίοδος για τις πάσης φύσεως εξετάσεις δεν είναι δυνατόν να μετατεθεί μετά το Μάιο, διότι στην περίπτωση αυτή δεν θα επαρκούσε ο χρόνος , μέχρι  τη λήξη του διδακτικού έτους, για την κανονική και απρόσκοπτη διεξαγωγή τόσων εξετάσεων με διαφορετικό περιεχόμενο και στόχο.

Β. Εκτός αυτού, η μετάθεση τους  και ο χρονικός τους περιορισμός μέσα στον Ιούνιο σίγουρα θα επιβάρυνε κατά τρόπο πιεστικό το πρόγραμμα των μαθητών.


Τα παραπάνω αναφέρει έγγραφο του υφυπουργού Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή , ύστερα από ερώτηση του Βουλευτή Π. Σιούφα εάν το υπουργείο προτίθεται από του χρόνου ν α μη  τελειώνουν τα μαθήματα πρόωρα, όπως φέτος αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα.

 
Το διδακτικό έτος στα Γυμνάσια και Λύκεια αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει στις 30 Ιουνίου. Στο χρονικό αυτό διάστημα περιλαμβάνεται ο χρόνος των διακοπών των Χριστουγέννων και του Πάσχα, καθώς και ο χρόνος για τη διενέργεια των πάσης φύσεως γραπτών εξετάσεων.

Κατά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου διεξάγονται οι εξετάσεις των ανεξεταστέων και πραγματοποιούνται όλες οι προκαταρκτικές εργασίες (κατανομή εργασιών, προγραμματισμός, συνεδριάσεις κλπ) για την ομαλή  έναρξη του σχολικού έτους.

Ο χρόνος από τις 11 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 15 Μαΐου, εξαιρουμένων των διακοπών και των αργιών, διατίθεται για τη διδασκαλία , για γραπτές δοκιμασίες και άλλες σχολικές δραστηριότητες στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος.

Τέλος ο χρόνος από 15 Μαΐου μέχρι και τη λήξη του διδακτικού έτους διατίθεται για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των Γυμνασίων , για τις προαγωγικές εξετάσεις των λυκείων (Γενικών, Επαγγελματικών), για τις απολυτήριες εξετάσεις των Λυκείων  τόσο στα ενδοσχολικώς όσο και στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, για τις επαναληπτικές εξετάσεις και για τις εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα, που απαιτούνται για την πρόσβαση σε ορισμένες σχολές, όπως είναι οι ξένες γλώσσες και το σχέδιο.






Πηγή : esos.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια: