Blogger Widgets

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Διανομή σχολικών βιβλίων 2013 στα δημόσια Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια της χώρας

Η διανομή διδακτικών βιβλίων στα δημόσια Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια της χώρας, σύμφωνα με το με αρ. πρωτ. 1427/25-04-2013 έγγραφο της Διεύθυνσης Εκδόσεων του Ι.Τ.Υ.Ε. – Διόφαντος, θα διεξαχθεί το χρονικό διάστημα από 18-06-2013 έως 09-08-2013.



Α. Ηλεκτρονική ενημέρωση Κέντρων Διανομής και Σχολικών Μονάδων

Τα Κέντρα Διανομής (ΚΔ) και οι σχολικές μονάδες έχουν πρόσβαση σε δική τους σελίδα μέσω του ιστότοπου http://publications.cti.gr .

Α1. Κέντρα Διανομής

Η σελίδα Κέντρου Διανομής παρέχει τις παρακάτω λειτουργίες:
  • ενημέρωση για τις σχολικές μονάδες τις οποίες εφοδιάζει με διδακτικά βιβλία
  • δήλωση των αποθεμάτων που διαθέτει και προβλέπεται να μην χρησιμοποιηθούν μέχρι τη λήξη του παρόντος σχολικού έτους. Τα αποθέματα αυτά συνυπολογίζονται κατά τη διαδικασία προσδιορισμού του πλήθους αντιτύπων που θα του αποσταλούν
  • ενημέρωση για το πλήθος των παλετών που θα του αποσταλούν α) για διανομή στις σχολικές μονάδες και β) για απόθεμα ασφαλείας με το οποίο θα καλύψει πιθανές επιπλέον ανάγκες των σχολικών μονάδων.
Α2. Σχολικές Μονάδες

Οι σχολικές μονάδες μέσω της σελίδας τους μπορούν να ενημερώνονται για:
  • το πλήθος των αντιτύπων των διδακτικών βιβλίων ανά τίτλο που προβλέπεται να παραλάβουν για το σχολικό έτος 2013-2014
  • τη συσκευασία της παραγγελίας τους και λεπτομέρειες σχετικά με την αποστολή της.
Εκτός από τα ΚΔ και τις σχολικές μονάδες, στον ιστότοπο http://publications.cti.gr μπορούν να έχουν πρόσβαση και οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και οι Διευθύνσεις Δ.Ε. της χώρας.


Β. Τρόποι συσκευασίας των διδακτικών βιβλίων

Η συσκευασία των παραγγελιών των διδακτικών βιβλίων χωρίζεται στις εξής δύο κατηγορίες:

Κατηγορία Α

Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται αντίτυπα βιβλίων, τα οποία θα είναι συσκευασμένα σε δέματα των δέκα (10) τεμαχίων ανά σχολείο. Κάθε τέτοια συσκευασία θα φέρει ετικέτα με τα στοιχεία της σχολικής μονάδας (επωνυμία, διεύθυνση, Τ.Κ. κ.λ.π).

Ειδικότερα, στις περιπτώσεις που το συνολικό πλήθος των αντιτύπων της παραγγελίας υπερβαίνει τη δεκάδα κατά 7 έως 9 αντίτυπα, τότε στην παραγγελία θα προστίθεται μια επιπλέον δεκάδα αντιτύπων. Για παράδειγμα, σε παραγγελία που για συγκεκριμένο τίτλο προβλέπει 17 αντίτυπα θα συσκευαστούν δύο δέματα (2 δεκάδες) δηλαδή 20 αντίτυπα. Το ίδιο ισχύει και για παραγγελίες με 18 και 19 αντίτυπα, Αντιθέτως, παραγγελία που προβλέπει για συγκεκριμένο τίτλο 15 αντίτυπα θα συσκευαστεί μια δεκάδα. Παραγγελίες με αριθμό αντιτύπων ανά τίτλο μικρότερο του 7 δεν θα περιλαμβάνονται στην κατηγορία Α.

Κατηγορία Β

Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται οι επιπλέον μονάδες αντιτύπων πέραν της δεκάδας και μέχρι το όριο των έξι (6) αντιτύπων. Tα αντίτυπα βιβλίων αυτής της κατηγορίας θα αποσταλούν, με εξαίρεση στις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής, στα Κέντρα Διανομής. Ο αριθμός των αντιτύπων αυτών θα αντιστοιχεί και θα συμπληρώνει τις παραγγελίες των σχολικών μονάδων.

Στην κατηγορία Β περιλαμβάνονται επίσης τα αντίτυπα που θα παραλάβουν τα Κέντρα Διανομής ως «αποθέματα ασφαλείας». Το απόθεμα ασφαλείας ανά τίτλο που θα λάβει κάθε Κέντρο Διανομής θα ανέρχεται σε ποσοστό 15% του συνόλου των αντιτύπων που θα παραλάβει το Κέντρο. Με τον τρόπο αυτό, με την έναρξη του σχολικού έτους, το Κέντρο Διανομής θα διαθέτει τα απαραίτητα αποθέματα με τα οποία θα εφοδιάσει τις σχολικές μονάδες ανάλογα με τις ανάγκες τους.


Γ. Παραλαβή διδακτικών βιβλίων

 Γ1. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής

Οι σχολικές μονάδες που υπάγονται στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής θα παραλάβουν απευθείας στις έδρες τους το σύνολο της παραγγελίας τους.

Πιο συγκεκριμένα, τα Γυμνάσια θα παραλάβουν την κατηγορία Α της παραγγελίας τους κατά το χρονικό διάστημα από 18-06-2013 έως 15-07-2013 και τα ΓΕ.Λ. από τις 17-07-2013 έως τις 09-08-2013. Κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2013-2014, θα παραλάβουν οι σχολικές μονάδες και τηνκατηγορία Β της παραγγελίας τους.

Γ2. Νομός Θεσσαλονίκης

Τα Γυμνάσια του Νομού Θεσσαλονίκης θα παραλάβουν την κατηγορία Α της παραγγελίας τους απευθείας στις έδρες τους κατά το χρονικό διάστημα από 18-06-2013 έως 15-07-2013. Το ίδιο χρονικό διάστημα θα αποσταλούν και τα αντίτυπα της κατηγορίας Β της παραγγελίας τους στα Κέντρα Διανομής.

Τα ΓΕ.Λ του Νομού Θεσσαλονίκης θα παραλάβουν την κατηγορία Α της παραγγελίας τους απευθείας στις έδρες τους κατά το χρονικό διάστημα από 16-07-2013 έως 09-08-2013. Το ίδιο χρονικό διάστημα θα αποσταλούν και τα αντίτυπα της κατηγορίας Β της παραγγελίας τους στα Κέντρα Διανομής.

 Γ3. Λοιπές σχολικές μονάδες

Τα Γυμνάσια της υπόλοιπης χώρας θα παραλάβουν την κατηγορία Α της παραγγελίας τους από τα Κέντρα Διανομής κατά το χρονικό διάστημα από 18-06-2013 έως 15-07-2013. Το ίδιο χρονικό διάστημα θα αποσταλούν και τα αντίτυπα της κατηγορίας Β της παραγγελίας τους στα Κέντρα Διανομής.

Ομοίως, τα ΓΕ.Λ της υπόλοιπης χώρας θα παραλάβουν την κατηγορία Α της παραγγελίας τους από τα Κέντρα Διανομής κατά το χρονικό διάστημα από 17-07-2013 έως 09-08-2013. Το ίδιο χρονικό διάστημα θα αποσταλούν και τα αντίτυπα της κατηγορίας Β της παραγγελίας τους στα Κέντρα Διανομής.

Επισημαίνεται ότι για τις σχολικές μονάδες εκτός Νομού Αττικής, με πολύ μικρό πλήθος μαθητών ανά τάξη, δεν θα πραγματοποιηθεί συσκευασία ανά σχολείο και το σύνολο των απαραίτητων αντιτύπων θα αποσταλεί απευθείας στα Κέντρα Διανομής. Οι σχολικές μονάδες που εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή θα λάβουν περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με την αποστολή και διανομή των διδακτικών βιβλίων μέσω των σελίδων τους στον ιστότοπο http://publications.cti.gr/.

Προκειμένου να είναι εφικτή η παράδοση των βιβλίων εγκαίρως και σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμα θα πρέπει:
  • Οι σχολικές μονάδες και τα Κέντρα Διανομής να μεριμνήσουν για τη διαδικασία μεταφοράς των παλετών από τα Κέντρα Διανομής στις σχολικές μονάδες σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές.
  • Για οποιοδήποτε θέμα σχετικό με τη διανομή των βιβλίων, οι σχολικές μονάδες να απευθύνονται στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκουν.


Download this file (biblia2013_2014.doc)Διανομή σχολικών βιβλίων

      

Δεν υπάρχουν σχόλια: