Blogger Widgets

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Από το μεσημέρι τα φύλλα πορείας στους καθηγητές - Το απόγευμα συλλαλητήριο

Ήδη από χθες το απόγευμα το σύνολο των 88.000 φύλλων πολιτικής επιστράτευσης των καθηγητών είχαν τυπωθεί και είχαν αποσταλεί στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Ώστε από κει να προωθηθούν προς όλες τις διευθύνσεις και τα αστυνομικά τμήματα της χώρας. Με στόχο της κυβέρνησης οι Πανελλήνιες να μην καθυστερήσουν ούτε μια ώρα από το μεσημέρι τα φύλλα πορείας θα αρχίσουν να επιδίδονται.

Η επιλογή της αστυνομίας έγινε για να διασφαλιστεί ότι θα παραληφθούν τα φύλλα πορείας. Ο χρόνος από σήμερα το απόγευμα δηλαδή, επιλέχθηκε τόσο για να μην υπάρξουν αντιδράσεις, όπως συγκεντρώσεις σε σχολεία, όσο και για να διασφαλιστεί πως υπάρχει αρκετός χρόνος ώστε να φτάσουν σε όλους τα φύλλα πορείας.

Αν και οι καθηγητές που θα λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές είναι λίγο πάνω από 50.000 τελικά επιλέχθηκε να επιστρατευτεί το σύνολο των εκπαιδευτικών καθώς δεν υπήρχε χρόνος επιλογής.

Οι καθηγητές από την πλευρά τους αναζητούν τη στήριξη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αλλά και τρόπο να μην παραλάβουν τα φύλλα πορείας.

Ταυτόχρονα έχει προγραμματιστεί και συνάντηση με την Διδασκαλική Ομοσπονδία η οποία μάλιστα σχεδιάζει σε ένδειξη συμπαράστασης απεργία την ερχόμενη Παρασκευή.

Ωστόσο όλα δείχνουν ότι παρά τις αντιδράσεις με το μέτρο της επιστράτευσης εκμηδενίζονται οι τρόποι αντίδρασης των εκπαιδευτικών.

Για τις 19.00 έχει προγραμματισθεί συλλαλητήριο έξω από τα γραφεία της ΟΛΜΕ.




Πηγή : newsit.gr










Δεν υπάρχουν σχόλια: