Blogger Widgets

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

6o Εντατικό Σεμινάριο Εφηβικής Ιατρικής

Η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β ́ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & A. Κυριακού», πτέρυγα «Ελένη Δαλακούρα», απευθύνεται σε εφήβους11-18 ετών και παρέχει υπηρεσίες που καλύπτουν το φάσμα των αναγκών της ηλικίας αυτής. Βασικές αιτίες προσέλευσης είναι η παχυσαρκία, οι διαταραχές πρόσληψης τροφής (ανορεξία, βουλιμία), θέματα ανάπτυξης, ενδοκρινολογικά, γυναικολογικά, ψυχοκοινωνικά, μαθησιακές δυσκολίες, σχολική φοβία, οικογενειακή δυσλειτουργία, αντισύλληψη-σεξουαλική αγωγή, επαγγελματικός προσανατολισμός κ.α.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνονται ετήσια “State of The Art” Εντατικά Σεμινάρια Εφηβικής Ιατρικής υπό την αιγίδα φορέων σημαντικού επιστημονικού κύρους και εμβέλειας. Η διοργάνωση των Εντατικών αυτών Σεμιναρίων Εφηβικής Ιατρικής αποτελεί πλέον θεσμό. Όπως και τα προηγούμενα, έτσι και το φετινό θα καλύψει σύγχρονα, καυτά θέματα που ενδιαφέρουν παιδιάτρους και άλλους ειδικούς υγείας, εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς.

Το 6ο State of The Art Εντατικό Σεμινάριο Εφηβικής Ιατρικής αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τον επιστημονικό κόσμο, δεδομένων των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών της ηλικιακής αυτής περιόδου. Οι έφηβοι αποτελούν τον καθρέφτη της κοινωνικής πραγματικότητας στην οποία αναπτύσσονται, και δεδομένης της δυσκολίας των σύγχρονων συνθηκών (κρίση θεσμών, οικονομική δυσχέρεια, βομβαρδισμός μηνυμάτων κ.α.), τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυξάνονται και η φροντίδα τους αποτελεί πλέον προτεραιότητα για κάθε Ευρωπαϊκή χώρα. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ελεύθερη και χορηγούνται μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης. Τα πρακτικά θα διατίθενται από τη γραμματεία.

Ελπίζουμε να αγκαλιάσετε με την αγάπη σας και αυτή την προσπάθειά μας για την προαγωγή της υγείας των εφήβων στη χώρα μας και σας περιμένουμε!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: