Blogger Widgets

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών

Αχαρνές, 24-04-2013
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων                                                    
4ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών
Ανακοίνωση – Ενημέρωση
 
Αγαπητοί γονείς,
θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τις μέχρι τώρα ενέργειες και εξελίξεις στο θέμα της έλλειψης δασκάλου στο Ε2, μετά την απόσπαση της δασκάλας στη Γερμανία και ενώ είχε προηγηθεί η άδεια ασθενείας της από τις 8/1/2013 έως τις 14/2/2013, αλλά και γενικότερα αναφορικά με τα κενά που αντιμετωπίζουμε.
 
Αρχικά, στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 04-04-2013 αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μια σειρά δραστικών μέτρων αγώνα και κινητοποιήσεων με τα ακόλουθα αιτήματα:
 
1)      Ένα βασικό δάσκαλο/λα για κάθε τμήμα.
2)      Επαναλειτουργία του τμήματος ένταξης και της ενισχυτικής διδασκαλίας
3)      Καθηγητή/τρια μουσικής
4)      Καθηγητή/τρια γαλλικών
5)      Έγγραφη ενημέρωση από τη διεύθυνση του σχολείου μέχρι και τη Δευτέρα 8 Απριλίου, για το ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των τμημάτων του σχολείου στο οποίο θα αναφέρονται και τα ονόματα των διδασκόντων σε κάθε μάθημα.
 
Τα αιτήματά μας αυτά τα διαβιβάσαμε εγγράφως στις 05/04/2013 στη Διευθύντρια του σχολείου μας, κα Δήμητρα Σπανούδη και στο Σύλλογο Διδασκόντων. Την ίδια μέρα πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση – διαμαρτυρία γονέων στο προαύλιο του σχολείου και δίωρη αποχή των παιδιών μας από το μάθημα. Κατόπιν, αντιπροσωπεία 12 γονέων μετέβη στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής (Γλυκά Νερά). Εκεί μιλήσαμε με τη διευθύντρια, κα Βασιλική Ξυθάλη η οποία μας διαβεβαίωσε ότι γνωρίζει τα κενά που έχει το σχολείο μας και ιδίως μετά την αποχώρηση της δασκάλας του Ε2. Ωστόσο, η ίδια δήλωσε αναρμόδια και μας παρέπεμψε στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, κο Δημήτριο Γκίνη. Εν συνεχεία, μεταβήκαμε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής (Αμπελόκηποι). Ο κος Γκίνης απουσίαζε από το γραφείο του και ήταν άγνωστο στο γραμματέα του, κο Γκουντή ποια ώρα θα επέστρεφε. Αναμείναμε μέχρι τις 13:45 όπου και αποχωρήσαμε.  
 
Και στις δύο διευθύνσεις επιδώσαμε γραπτώς τα αιτήματά μας. Λάβαμε αντίστοιχα αριθμούς πρωτοκόλλου. Τα έγγραφα αυτά απεστάλησαν ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή την Τρίτη 9 Απριλίου στο Υπουργείο Παιδείας αλλά και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο γραφείο τύπου του Υπουργείου. Παράλληλα γίνονταν και τηλεφωνικές επικοινωνίες με τις διευθύνσεις, αυτές όμως κι αν ήταν άκαρπες.
 
Συγκαλέσαμε σε νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 8 Απριλίου όπου αποφασίσαμε το κλείσιμο του σχολείου. Υπό την πίεση του κλειστού σχολείου μας δέχτηκε ο κ. Γκίνης την Τετάρτη 10 Απριλίου και μας υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να βρει μια πίστωση για να έρθει δάσκαλος/α στο σχολείο. 
 
Λόγω της υπόσχεσης αυτής την ίδια μέρα το Δ.Σ. μας συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε να αναστείλει το κλείσιμο του σχολείου. Παράλληλα, συγκαλέσαμε  την Πέμπτη 11 Απριλίου νέα Γ.Σ. στην οποία αποφασίστηκε να ανοίξουμε το σχολείο. 
 
Ωστόσο, η υπόσχεση αυτή μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε στις 19 Απριλίου με το γραμματέα του κου Γκίνη, τον κ. Γκουντή μας είπε ότι απουσιάζει και ότι ο ίδιος δε γνωρίζει τις ενέργειες που έχει κάνει ο διευθυντής του σχετικά, όμως αν υπήρχε εξέλιξη θα μας είχαν ενημερώσει. Μας παρέπεμψε στον κ. Αναστόπουλο και όταν του είπαμε ότι ο κ. Αναστόπουλος είναι αναρμόδιος, μας είπε να τον καλέσουμε όχι ως αρμόδιο, αλλά ως στενό συνεργάτη του κου Γκίνη.
 
Τη δεύτερη ημέρα κλεισίματος του σχολείου, μετέβη στην είσοδο του σχολείου όπου ήμασταν συγκεντρωμένοι γονείς και δάσκαλοι, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κος Μιχάλης Βρεττός, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αχαρνών, κος Κων/νος Καρυδάκης, ο πρόεδρος και μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Σωκράτης». Κατόπιν πρότασης μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, κου Βασίλη Γραμέλη για μια κοινή συλλογική αντιμετώπιση του προβλήματος των κενών, ο Αντιδήμαρχος συγκάλεσε την Τετάρτη 17 Απριλίου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών συνάντηση της Ένωσης Γονέων με όλα τα Δ.Σ. των σχολείων των Αχαρνών. Εκεί, ο Αντιδήμαρχος μας ενημέρωσε ότι - παρόλο που το θέμα των κενών δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - κατόπιν πολλών προσπαθειών του να μιλήσει με κάποιον υπεύθυνο από το Υπουργείο Παιδείας, μίλησε με κύριο που του είπε ότι είναι ο Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Παιδείας. Ο διευθυντής ζήτησε από τον Αντιδήμαρχο να μεταφέρει στους γονείς ότι λόγω έλλειψης χρημάτων δεν πρόκειται να καλύψουν κανένα κενό. Κατόπιν, ο πρόεδρος της Ένωσης μας ενημέρωσε γενικά για τα προβλήματα των σχολείων στις Αχαρνές και ζήτησε τη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις. Επίσης, μίλησαν ο γραμματέας του «Σωκράτη», κος Δημήτρης Τρύμπος και εκπρόσωπος της Δ. ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ, κος Χρήστος Ζαβιτσάνος. Τέλος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του 22ου Δημοτικού (με πολλούς γονείς από το σχολείο τους) μας ενημέρωσαν για ένα νέο κενό, αυτή τη φορά στην πρώτη δημοτικού λόγω άδειας κύησης της δασκάλας. Δυστυχώς, δεν καταλήξαμε σε συγκεκριμένες προτάσεις για κινητοποιήσεις από εδώ και πέρα. Ωστόσο, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για μια συνάντηση πριν τις διακοπές του Πάσχα. 
 
Σήμερα, σύμφωνα και με την τελευταία ενημέρωση της διεύθυνσης του σχολείου μας στις 22/04, το Ε2 λειτουργεί κανονικά με την εναλλαγή τριών δασκάλων και την εναλλαγή δύο δασκάλων στο Στ1.
 
Ο αγώνας δε σταματάει εδώ αλλά θα συνεχιστεί και μάλιστα σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων και τους υπόλοιπους συλλόγους γονέων της πόλης μας. Γι αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η ενεργός συμμετοχή όλων μας τόσο στις γενικές μας συνελεύσεις (πάντα με τακτοποιημένη την ετήσια συνδρομή μας) όσο και στις κινητοποιήσεις που θα αποφασίζουμε. 



Πηγή : syllogos4odsa.blogspot.gr/





Δεν υπάρχουν σχόλια: