Blogger Widgets

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Αυξάνονται οι νεκροί από νέα γρίπη

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο από τη νέα γρίπη, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 92, ενώ 130 άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, από το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων, τα σοβαρά περιστατικά στα παιδιά φέτος είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με πέρσι.


Μόλις το 3,6% των ασθενών σε Μονάδες εντατικής είναι παιδιά, ενώ πέρσι στην πανδημία ο αριθμός τους ήταν τουλάχιστον τριπλάσιος. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το μεγάλο κύμα σοβαρών περιστατικών θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ κρούσματα θα καταγράφονται και τον Μάρτιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το 5,9% του πληθυσμού έχει κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο φέτος, όταν τα προηγούμενα χρόνια εμβολιαζόταν κάθε χρόνο το 10,5% του πληθυσμού και πέρυσι, με το πανδημικό εμβόλιο, το 7,5%.

Όπως ανέφερε η καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας Τζένη Κουρέα - Κρεμαστινού, οι πολίτες τηρούν επιφυλακτική στάση έναντι του αντιγριπικού εμβολιασμού, και τους κάλεσε να εμβολιαστούν, ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες, επισημαίνοντας ότι ο ιός προσβάλλει και νέους-υγιείς ανθρώπους, ορισμένοι από τους οποίους έχασαν τη μάχη για τη ζωή στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων, όπου νοσηλεύονταν.



 Πηγή : ΑΝΤ1


Δεν υπάρχουν σχόλια: