Blogger Widgets

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Κινηματογραφική ταινία «Disconnect»: Το ίντερνετ είναι επικίνδυνο (αλλά δεν το ξέρουμε;)

Με τίτλο «Disconnect», μια δραματική ταινία με πολλούς χαρακτήρες και ακόμα περισσότερες ιστορίες από αυτές που πρέπει να ακούσεις αρκετές φορές για να πιστέψεις, αλλά έχουν συμβεί σε φίλους, γνωστούς, καθημερινούς ανθρώπους και όπως λέμε μπορεί να τύχουν στον καθένα, έρχεται να μας θυμίσει τους κινδύνους του διαδικτύου.


Ο Χένρι Άλεξ Ρούμπιν («Murderball») παίρνει μια ομάδα από γνωστούς ηθοποιούς - Τζέισον Μπέιτμαν, Πόλα Πάτον, Άντρεα Ράισμπορο, Φρανκ Γκρίλο, Χόουπ Ντέιβις, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Μαξ Τιεριό κ.α.- για να μας προειδοποιήσει για τους αγνώστους που κρύβονται πίσω από τα ψευδώνυμα των chat rooms και των ψεύτικων λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα, για τις πιστωτικές κάρτες που αδειάζουν σε δευτερόλεπτα, για το πορνογραφικό υλικό που μπορεί να διακινείται και για τις παγίδες που κρύβει ο συναρπαστικός κόσμος του www, ιδιαίτερα για τα παιδιά.
Εντάξει, όλα αυτά ισχύουν, εξακολουθούν να συμβαίνουν και είναι καλό να τα υπενθυμίζουν οι σχετικές καμπάνιες. Όμως στο σινεμά έχουν ξαναειπωθεί και θυμίζουν πολύ δεκαετία του '90, όταν ο κόσμος του διαδικτύου είχε ακόμα πολλές άγνωστες πλευρές και η μη ορθή χρήση του γεννούσε (κινηματογραφικά) σενάρια. Στο «Disconnect» βρίσκουμε έναν εργασιομανή οικογενειάρχη δικηγόρο που μιλάει πολύ περισσότερο στο κινητό του, παρά στα παιδιά του και βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση όταν οικογενειακά μυστικά διαρρέουν στο ίντερνετ.
Παράλληλα, ένας πρώην αστυνομικός που έχει χάσει τη γυναίκα του, προσπαθεί να προστατεύσει το γιο του από τις παρενοχλήσεις που δέχεται on line από συμμαθητές του, ενώ μια φιλόδοξη δημοσιογράφος προσπαθεί να ολοκληρώσει μια έρευνα γύρω από έναν έφηβο που εμφανίζεται σε ιστοσελίδες ενηλίκων. Όλες αυτές οι ιστορίες κάπου συνδέονται, καθώς απλοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας εύχονται να μπορούσαν να αποσυνδεθούν από τον παγκόσμιο ιστό και να διαγράψουν για πάντα τα ίχνη τους.
Ενδιαφέρον, πάντα επίκαιρο, αλλά για το σινεμά του 2013 ξεπερασμένο – θα μπορούσε να είναι απλώς ένα επεισόδιο τηλεοπτικής σειράς. Όλα αυτά αν δεν υπάρχει κάποιος κρυφός άσσος στο μανίκι – ή καλύτερα στο inbox.




Πηγή : e-go.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: