Blogger Widgets

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Λαογραγική Εταιρία "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" προς Δήμαρχο Αχαρνών : " Nα έχετε υπόψη σας ότι ο κόσμος έχει νοημοσύνη"

 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

    προς τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ του


 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ 

ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ 

Στο Π.Κ.Θ. στις 18 Δεκεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε από τη Λαογραφική Εταιρεία Θρακομακεδόνων «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» εορταστική εκδήλωση με Χριστουγεννιάτικους ύμνους και κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. 


Την εκδήλωση αυτή προγραμμάτισε ο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» από τον Οκτώβριο, σε συνεργασία και με τους δύο δασκάλους: της Βυζαντινής Χορωδίας κ. Δημήτρη Καλομοίρη και της Παραδοσιακής Χορωδίας κ. Ευάγγελο Σαραντίδη. Μάλιστα οι τελευταίες λεπτομέρειες με τη Βυζαντινή Χορωδία ρυθμίστηκαν μέσα στην Εκκλησία της Αγίας Τριάδας Θρακ/νων, όπου ο κ. Καλομοίρης βρισκόταν για να ψάλει σε κάποια Ιερή τελετή, και συγκεκριμένα στο γραφείο των Ιερέων του Ναού. Ανάλογη εκδήλωση είχε πραγματοποιήσει η Λαογραφική εταιρεία «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», σε συνεργασία με τον κ. Καλομοίρη, δάσκαλο του «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ», και προ διετίας μέσα στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας. Μετά την τακτοποίηση όλων των λεπτομερειών υποβλήθηκε εγκαίρως (13.10.2011)στο Π.Κ.Θ. αίτηση παραχώρησης της αίθουσας εκδηλώσεων για τις 18 Δεκεμβρίου 2011, όπου αναφερόταν το θέμα της εκδήλωσης.

΄Ετσι άρχισαν κανονικά οι προετοιμασίες για την πραγματοποίησή της. Φανταστείτε όμως την έκπληξη της Διοίκησης του «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ», όταν πληροφορήθηκαν ότι το Π.Κ.Θ. προγραμματίζει ανάλογη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στις 23 Δεκεμβρίου 2011, δηλαδή 5 ημέρες μετά την από καιρού προγραμματισθείσα εκδήλωση του «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ», με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο . 

Η μεγαλύτερη όμως έκπληξη ήταν, όταν διάβασαν από το πρόγραμμα του Π.Κ.Θ. τα ονόματα αυτών που θα πραγματοποιούσαν την εκδήλωση. Διαβάζουμε ακριβώς από το πρόγραμμα του Π.Κ.Θ.: « . ύμνοι από τη Βυζαντινή Χορωδία του Δήμου Αχαρνών υπό τη Διεύθυνση του χοράρχου κ. Δημήτρη Καλομοίρη. 

Οργάνωση - επιμέλεια εκδήλωσης Δρ Λαμπρινός Πλατυπόδης, Αντιπρόεδρος του Π.Κ.Θ. ».


Με άλλα λόγια:

- ο κ. Καλομοίρης ΑΘΕΤΗΣΕ τη συμφωνία του με τον «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ»

- ο κ. Λαμπρινός Πλατυπόδης ήταν ο ηθικός αυτουργός- τόπος εκτύλιξης της πράξης , κατά δήλωση του κ. Καλομοίρη, το γραφείο του Δημάρχου Αχαρνών, ο οποίος απουσίαζε. 

Όπως ήταν φυσικό όλοι έμειναν άναυδοι και δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που διάβαζαν!!!!!! ΄Ετσι ο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» βρέθηκε την τελευταία στιγμή σε πολύ δύσκολη θέση. Ευτυχώς, με τη μεσολάβηση του δασκάλου της Παραδοσιακής Χορωδίας του κ. Β. Σαραντίδη, βρήκε αμέσως άλλη Βυζαντινή Χορωδία, του σεμνού και καταξιωμένου από το έργο και τη δράση του κ. Ηλία Γιουρούκου. Το μουσικοθρησκευτικό έργο του « Η ΦΑΤΝΗ», που παρουσίασε η ανωτέρω χορωδία υπό τη Διεύθυνσή του , μαζί με τα κάλαντα της Παραδοσιακής Χορωδίας του «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ», υπό τη διεύθυνση του δασκάλου της κ. Ευάγγελου Σαραντίδη, είχαν εκπληκτικό αποτέλεσμα. Η κατάμεστη αίθουσα του Π.Κ.Θ. εκφράστηκε με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό. Όμως δεν πρέπει να μη σχολιάσουμε και να μη στιγματίσουμε τέτοιες συμπεριφορές. 

Και πρώτα ερωτούμε τους υπεύθυνους:
κύριε Δημήτρη Καλομοίρη, Χοράρχη της Βυζαντινής Χορωδίας Αχαρνών
κύριε Λαμπρινέ Πλατυπόδη, Αντιπρόεδρε του Π.Κ.Θ.

- Τι έχετε ν' απαντήσετε; 

- Δεν αισθάνεσθε την ανάγκη να ζητήσετε συγγνώμη;

- Δικαιολογείται τέτοια συμπεριφορά από Υπεύθυνους κορυφαίων θεσμών του τόπου και μάλιστα «ανθρώπους της εκκλησίας;»

Η Ελληνική γλώσσα, που είναι πλούσια, έχει πολλές λέξεις που χαρακτηρίζουν την πράξη των δυο «ανδρών». Δεν θέλω όμως να τις αναφέρω, γιατί δεν τους τιμούν. ΄Οσοι βέβαια έμαθαν, πώς έγιναν τα πράγματα, με αγανάκτηση αποδοκίμασαν τη συμπεριφορά αυτή, γιατί «χάθηκε η ντροπή και το φιλότιμο». Ο κόσμος κατάλαβε ότι ο πρώτος «πούλησε» τον «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» και ο δεύτερος , στο βωμό της προσωπικής προβολής και χωρίς καμία συνεννόηση με τα άλλα μέλη της Διοίκησης του Π.Κ.Θ., όπως αυτά διατείνονται, και εν αγνοία ακόμη και του κ. Δημάρχου που είναι και Πρόεδρος του Π.Κ.Θ., ενήργησε με δική του πρωτοβουλία αντιδεοντολογικά, γιατί «έκλεψε» την ιδέα της εκδήλωσης, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που δημιουργούσε στον «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ». Εξάλλου η ατομική του ευθύνη φαίνεται και από το πρόγραμμα : «Οργάνωση - επιμέλεια εκδήλωσης Δρ. Λαμπρινός Πλατυπόδης!!!!!!». Αυτή η πράξη είναι ένα «δείγμα γραφής». Δεν είναι όμως το μοναδικό. Σε ανακοίνωση ενός Φορέα του τόπου μας (δεν χρειάζεται να αναφέρουμε το όνομά του , ούτε έχει ο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» κανένα πρόβλημα μαζί του) στην τοπική εφημερίδα των Θρακομακεδόνων «ΕΝ ΤΗ ΠΟΛΕΙ» διαβάζουμε επί λέξει: «... τα προγράμματα μαθημάτων του Π.Κ.Θ. κατόπιν προτροπής της Διοίκησης του Πνευματικού Κέντρου ανέλαβε να συντονίσει και να οργανώσει ... (ο συγκεκριμένος φορέας)».

Κύριε Δήμαρχε,
Κύριε Πλατυπόδη,

· γιατί η « προτροπή» αυτή δεν έγινε και προς τους άλλους Φορείς του τόπου;

· Ποιος δεν θα έβαζε «ΠΛΑΤΗ» για το καλό του τόπου;

· Μια τέτοια ενέργεια δεν θα άνοιγε ευοίωνες προοπτικές για ευρύτερη συνεργασία και συναίνεση;

· Γιατί το Π.Κ.Θ. λειτουργεί μονομερώς, δημιουργώντας αντιπαλότητες και ανταγωνισμούς και απαξιώνοντας ή υπονομεύοντας τις φιλότιμες προσπάθειες κάποιων Φορέων;

Κύριε Δήμαρχε,
Κύριε Πλατυπόδη,

Nα έχετε υπόψη σας ότι ο κόσμος έχει νοημοσύνη. Δεν ανέχεται να τον υποτιμούν. Βλέπει, κρίνει και απαιτεί φιλότιμο, αιδώ, αυτοσεβασμό, μπέσα, ευθύτητα, ανάληψη ευθυνών, ακεραιότητα. Ιδιαίτερα τις απαιτήσεις αυτές έχει από όσους είναι «δάσκαλοι» των παιδιών μας. Δεν συγχωρεί και με πολλούς τρόπους εκφράζει την αηδία του για την επίδειξη και την αυτοπροβολή, για τις ατομικές ή άλλες σκοπιμότητες, για την έλλειψη ήθους και ύφους. Καταλήγω με τη διαχρονική ρήση του Αγάθωνα, τραγικού ποιητή της Αθήνας του 5ου αιώνα π.Χ., την οποία απηύθυνε μεν στους ηγέτες της εποχής του, αλλά είναι ιδιαίτερα επίκαιρη και στις μέρες μας.

΄Αρχοντα τριών δει μεμνήσθαι
Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει
Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει
Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΗΣΙΜΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια: