Blogger Widgets

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

H ΠΟΣΔΕΠ ζητά ειδική συνεδρίαση στη Βουλή για τα φαινόμενα βίας στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο

Αίτημα σύγκλισης ειδικής συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου για να συζητηθούν τα έντονα φαινόμενα βίας στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, απήυθυνε το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των πανεπιστημιακών η ΠΟΣΔΕΠ, με επιστολή προς τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Γ. Καλατζή.


 
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΣΔΕΠ
 
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
σας εύχομαι χρόνια πολλά και μια δημιουργική και ελπιδοφόρα καινούργια χρονιά. Στη συνέχεια έρχομαι να σας παρουσιάσω ένα πολύ σοβαρό θέμα που αντιμετωπίζουν αρκετά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που το ακαδημαϊκό σύστημα θα πρέπει να κληθεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην έξοδο από τη βαθειά δομική κρίση, που βρισκόμαστε.

Με ιδιαίτερη ανησυχία αλλά και αγανάκτηση οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα τα επεισόδια βίας κατά συναδέλφων και τις ανεξέλεγκτες καταστροφές της περιουσίας των Ιδρυμάτων, με αποκορύφωμα τα πρόσφατα περιστατικά στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πηγή : esos.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: