Blogger Widgets

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Μείωση μισθωμάτων στα σχολικά κυλικεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αχαρνών


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Δ.Ε. Δήμου Αχαρνών κ. Βρεττός Σπυρίδων, εισηγήθηκε τη μείωση του μισθώματος των κυλικείων των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αχαρνών και αναφέρει ότι αυτό θεωρείται επιβεβλημένο , διότι λόγω της οικονομικής κρίσης οι μισθωτές αδυνατούν να ανταποκριθούν στην απόδοση του μισθώματος λόγω μείωσης των πωλήσεων. 


Η αδυναμία αυτή θα οδηγήσει σε διαδοχικές λύσεις των συμβάσεων , οι οποίες θα έχουν σαν επακόλουθο την απώλεια εσόδων της Σχολικής Επιτροπής και ταυτόχρονα των σχολικών κοινοτήτων . 

Υποβλήθηκαν αιτήματα των συλλογικών οργάνων των μισθωτών σχολικών κυλικείων, με τα οποία ζητείται η δυνατότητα μείωσης των μισθωμάτων, λαμβανομένης υπόψη της επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας, που επέφερε μείωση της αγοραστικής δύναμης σε όλους τους τομείς, σε συνδυασμό με την έκδοση της νέας Αγορανομικής Διάταξης αρ. 3/30.8.2012, με την οποία καθορίζονται οι ανώτατες τιμές διάθεσης ορισμένων ειδών που περιλαμβάνονται στις παραγράφους 6 και 7 του άρθρου 1 της προηγούμενης Α.Δ. 7/09, μεταξύ των οποίων και προϊόντων σε σχολικά κυλικεία. 

Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω νομικών και πραγματικών θεμάτων, με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ, διατυπώθηκε πρόταση προς το αρμόδιο Υπουργείο για νομοθετική ρύθμιση του θέματος, με την οποία θα δύναται το δημοτικό συμβούλιο, μετά από σχετικό αίτημα του ενδιαφερομένου, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του και λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές και οικονομικές συνθήκες της αγοράς, να επιτρέπει τη μείωση του ύψους των μισθωμάτων των σχολικών κυλικείων. Με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 9 του ν. 4071/2012 επιτρέπεται η μείωση του ύψους των μισθωμάτων των ακινήτων που εκμισθώνουν οι δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Το ποσοστό της μείωσης καθορίζεται βάσει αντικειμενικών στοιχείων και των οικονομικών συνθηκών της αγοράς. Οι ανωτέρω διατάξεις μπορούν να εφαρμοσθούν σε όλες στις μισθώσεις ακινήτων ιδιοκτησίας των δήμων και των νομικών τους προσώπων γενικά και όχι μόνο σε μισθώσεις ακινήτων αυτών που υπάγονται στις εμπορικές μισθώσεις.

Σε συνεδρίασή της η Σχολική Επιτροπή Δ.Ε. αποφάσισε :

1. Την μείωση των μισθωμάτων των κυλικείων αναδρομικά από 01/09/2012 με την υπογραφή
πρακτικού, ως εξής :

Για μίσθωμα 10,00€ - 20,00€ ανά μαθητή ποσοστό μείωσης 20%

Για μίσθωμα 20,01€ - 30,00€ ανά μαθητή , ποσοστό μείωσης 30%

Για μίσθωμα 30,01€ και άνω , ποσοστό μείωσης 40% .

2. Απαραίτητη προϋπόθεση έναρξης της εν λόγω διαδικασίας , η εξόφληση εκ μέρους των μισθωτών των οφειλόμενων μέχρι σήμερα δόσεων σε έξι (6) ισόποσες μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από 01/01/2013 . Σε περίπτωση μη καταβολής μίας οφειλόμενης δόσης ακυρώνεται η μείωση . Σε περιπτώσεις που έχει ήδη καταβληθεί μίσθωμα που περιλαμβάνεται στη χρονική περίοδο ισχύος της προτεινόμενης μείωσης , προτείνεται ο συμψηφισμός με το επόμενο μίσθωμα .

3. Η παρούσα απόφαση να διαβιβασθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη σχετικής απόφασης . 

Η απόφαση αυτή έλαβε αριθμό 165/2012










Δεν υπάρχουν σχόλια: