Blogger Widgets

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Επιτροπές Ελέγχου Λειτουργίας Σχολικών Κυλικείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αχαρνών


Με απόφαση της αρμόδιας Σχολικής Επιτροπής (Συμβούλιο Σχολικής Κοινότητας) του σχολείου συγκροτείται η Επιτροπή Ελέγχου λειτουργίας του σχολικού κυλικείου, η οποία αποτελείται από:


α) Το Διευθυντή του σχολείου ή το νόμιμο αναπληρωτή του.

β) Ένα μέλος του συλλόγου γονέων με τον αναπληρωτή του.

γ) Ένα μέλος της Σχολικής Επιτροπής με τον αναπληρωτή του.

δ) Ένα μέλος της Μαθητικής Κοινότητας με τον αναπληρωτή του.

ε) Έναν Εκπαιδευτικό του σχολείου με τον αναπληρωτή του.

Πρόεδρος της παραπάνω Επιτροπής είναι ο Διευθυντής του σχολείου ή ο αναπληρωτής του, ο οποίος, καλεί τα μέλη σε συνεδρίαση για τη συζήτηση διαφόρων προβλημάτων λειτουργίας του κυλικείου. 

Για τις συνεδριάσεις τηρούνται σχετικά πρακτικά σε ειδικό βιβλίο πράξεων.

Έργο της Επιτροπής είναι ο έλεγχος της ομαλής λειτουργίας του κυλικείου, η διάθεση από αυτό των προβλεπόμενων και οριζόμενων ειδών από τις ισχύουσες διατάξεις, όπως αυτές κάθε φορά ισχύουν.

Στα σχολικά συγκροτήματα ή σε σχολεία όπου έχουμε ένα κυλικείο, αλλά δύο ή περισσότερους συλλόγους γονέων, συλλόγους διδασκόντων κ.λπ. η επιτροπή Ελέγχου Λειτουργίας του σχολικού κυλικείου αποτελείται από:

α) Ένα Διευθυντή σχολείου του συγκροτήματος ή των συστεγαζόμενων στο διδακτήριο σχολείων, ως πρόεδρο της Επιτροπής, με τον αναπληρωτή του που επιλέγονται από τον Πρόεδρο της αρμόδιας Σχολικής Επιτροπής.

β) Ένα μέλος του συλλόγου γονέων με τον αναπληρωτή του που τους προτείνουν όλοι οι σύλλογοι των σχολικών μονάδων που συστεγάζονται στο συγκεκριμένο διδακτήριο.

γ) Ένα μέλος της Σχολικής Επιτροπής με τον αναπληρωτή του που επιλέγονται από τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής.

δ) Ένα μέλος των μαθητικών κοινοτήτων με τον αναπληρωτή του που θα προτείνονται από τις μαθητικές κοινότητες όλων των άλλων σχολείων του συγκροτήματος ή των συστεγαζόμενων στο διδακτήριο σχολείων.

ε) Έναν εκπαιδευτικό με τον αναπληρωτή του που θα προτείνονται από όλους τους συλλόγους διδασκόντων των άλλων σχολικών μονάδων.


Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αχαρνών αποφάσισε :

Α. Ορίζει μέλη τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη συγκρότηση επιτροπής ελέγχου λειτουργίας σχολικών κυλικείων τους :

- Για τα Γυμνάσια του Δήμου Αχαρνών την Παντελιά Ευαγγελία με αναπληρωτή της την Μαλικοπούλου Χρύσα

- Για τα λύκεια του Δήμου Αχαρνών τον Σαββίδη Κων/νο με αναπληρωτή του τον Χριστόπουλο Γεώργιο.

Β. Η απόφαση αυτή να διαβιβασθεί στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αχαρνών προκειμένου να ορίσουν τα μέλη για να συγκροτηθούν οι επιτροπές ελέγχου λειτουργίας σχολικών κυλικείων .





Δεν υπάρχουν σχόλια: