Blogger Widgets

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Η νέα ηγεσία του Yπουργείου Παιδείας - Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Βιογραφικά)

Η σύνθεση του Yπουργείου Παιδείας - Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού :






Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού                      Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Αναπληρωτής υπουργός                                    Κώστας Τζαβάρας
Υφυπουργός                                                    Θεοδώρος Παπαθεοδώρου  
Υφυπουργός Αθλητισμού                                   Γιάννης Ιωαννίδης


 Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Α

Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είναι Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1960 και αποφοίτησε από την Ιωννίδειο Πρότυπο Σχολή Πειραιά το 1977. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, απ' όπου αποφοίτησε το 1982, και συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική (MA 1985 και PhD 1989, School of International Service Πανεπιστημίου American).

Από το 1987 μέχρι το 1989 δίδαξε ως Λέκτορας Διεθνών Σχέσεων και Συγκριτικής Πολιτικής στο School of International Service του Πανεπιστημίου American στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Από το 1990 μέχρι το 1992 ήταν επισκέπτης ερευνητής στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard. Από το 1992 μέχρι το 1995 δίδαξε ως Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου George Mason στη Virginia των ΗΠΑ.

Από το 1995 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2001 δίδαξε ως Επίκουρος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από τον Φεβρουάριο του 2001 μέχρι τον Ιούλιο του 2008 ήταν Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, ενώ τον Ιούλιο του 2008 εξελέγη Πρωτοβάθμιος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου διδάσκει μέχρι σήμερα.

Από τον Ιούλιο του 2000 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Διετέλεσε Εξωκοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Unesco. Στις βουλευτικές εκλογές του 2004 συμμετείχε στην τιμητική 8η θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας της Ν.Δ. Στις βουλευτικές εκλογές του 2007 συμμετείχε στην εκλογική μάχη ως εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τοποθετήθηκε στην τιμητική 7η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων και μέλος της International Studies Association. Έχει δημοσιεύσει διάφορα βιβλία και άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Ήταν εισηγητής σε πολλά διεθνή συνέδρια και έχει δώσει διαλέξεις σε γνωστά Πανεπιστήμια του εξωτερικού (Harvard, Princeton, Columbia, Georgetown, κ.ά.).

Από το 2005 μέχρι το 2008 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.


 Θεόδωρος Παπαθεοδώρου


Ο Θεόδωρος Π. Παπαθεοδώρου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1965, όπου και τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Πειραματικό Σχολείο και στο Πρότυπο Κλασσικό Λύκειο Πατρών. 

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1986) και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος (DEA) Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Poitiers (Γαλλία). Στο ίδιο Πανεπιστήμιο ανακηρύχθηκε Διδάκτορας Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών με τη διάκριση “Άριστα” το 1992 και έλαβε το Δίπλωμα Διεύθυνσης Ερευνών (1992). Το 1994 έλαβε την Υποτροφία Επιστημονικής Αριστείας από το Δίκτυο Γαλλόφωνων Πανεπιστημίων. 

Το 1994 εξελέγη Maître de Conférences (Επίκουρος Καθηγητής) Ποινικού Δικαίου και Εγκληματολογικών Επιστημών στην Νομική Σχολή της La Rochelle (Γαλλία). Παράλληλα, από το 1995 μέχρι το 1998, διετέλεσε Διευθυντής του Κέντρου Γαλλόφωνων Νομικών Σπουδών (Centre d’Études Juridiques Francophones) του Πανεπιστημίου της La Rochelle και ακαδημαϊκός υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του ιδίου Πανεπιστημίου. 

Το διάστημα 1999-2003 δίδαξε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και από το 2003 εκλέχτηκε μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Σήμερα υπηρετεί ως Καθηγητής Αντεγκληματικής Πολιτικής στο ίδιο Τμήμα. Διδάσκει, επίσης, από το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006, ως Επισκέπτης Καθηγητής στα προγράμματα Masters των γαλλικών Πανεπιστημίων του Poitiers, της La Rochelle και της Pau και έχει εκλεγεί Προσκεκλημένος Καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Bordeaux IV το 2006, το 2008 και το 2009. 

Από την 1/9/2008 είναι εκλεγμένος Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Κύρια έργα του είναι: Η έννοια της τιμωρίας. Μία συνέντευξη του Μ. Φουκώ, Αντ. Ν. Σάκκουλας, Αθήνα Κομοτηνή, 1990, La perception des textes pénitentiaires européens par les droits français et grec, Ant. N. Sakkoulas, 1995, Le code pénitentiaire hellénique, Etre et Connaître, 1997, Δημόσια ασφάλεια και αντεγκληματική πολιτική, Νομική Βιβλιοθήκη, Αθήνα, (α΄ έκδ. 2002) β΄έκδ. 2005, Η σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, Νομική Βιβλιοθήκη, 2006, Νομικό καθεστώς αλλοδαπών, Νομική Βιβλιοθήκη, 2007, Επιτηρούμενη Δημοκρατία. Η ηλεκτρονική παρακολούθηση στην κοινωνία της διακινδύνευσης, Εκδ. Βιβλιόραμα, (Υπό έκδοση) 2009.

Επίσης, έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα και επιστημονικές μελέτες σε ελληνικά και διεθνή νομικά περιοδικά. Ιδιαίτερα, έχει ασχοληθεί στην Ελλάδα και σε ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Βέλγιο) με ζητήματα εγκληματικότητας, διεθνούς συνεργασίας και αποκέντρωσης της αντεγκληματικής πολιτικής, καθώς και εφαρμογών της μεταναστευτικής πολιτικής.

Ο Θεόδωρος Π. Παπαθεοδώρου είναι μέλος πολλών διεθνών και εθνικών επιστημονικών ενώσεων και οργανισμών, και υπήρξε εμπειρογνώμονας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εκπρόσωπος της Ελλάδας κατά την περίοδο 2000-2004 για θέματα ευρωπαϊκής διαπανεπιστημιακής συνεργασίας (Προγράμματα κινητικότητας Διδασκόντων και Φοιτητών). Κατά την περίοδο 2001-2004 διετέλεσε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Επίσης, είχε ορισθεί το 2003 από το Υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας εξωτερικός αξιολογητής για τις Νομικές και Πολιτικές Επιστήμες γαλλόφωνων Πανεπιστημίων στην Ανατολική Ευρώπη. Παράλληλα, είναι εμπειρογνώνονας του Συμβουλίου της Ευρώπης για θέματα ευρωπαϊκών πολιτικών για την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης για τους ανήλικους. Από το 1997, Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ομάδας Έρευνας για την Ποινική Δικαιοσύνη. 

Τέλος, το 2003 τιμήθηκε από τη Γαλλική Δημοκρατία με το παράσημο της Τάξης του Ακαδημαϊκού Φοίνικα .


 Ιωάννης Ιωαννίδης
 
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μετά την απόκτηση πτυχίου από τη Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ. διεύρυνε τις σπουδές του με την εγγραφή του στη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Εργάσθηκε ως Γεωπόνος στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας με ιδιαίτερα πετυχημένη θητεία.

Παράλληλα, εργάσθηκε ως προπονητής στις ομάδες ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης, Ολυμπιακός και ΑΕΚ καθώς και στην Εθνική Ομάδα από την οποία αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής, λόγω ασυμβίβαστου. Είναι πολυνίκης προπονητής, δεδομένου ότι κατέκτησε 12 Πρωταθλήματα και 6 Κύπελλα Ελλάδος, συμμετείχε δε σε 6 ευρωπαϊκά final four και με τους 3 συλλόγους καθώς και σε 3 τελικούς.

Στις εκλογές του 2004 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ενώ από το Σεπτέμβριο του 2007 έως τον Οκτώβριο του 2009, ασκούσε καθήκοντα Υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού.

Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 επανεξελέγη βουλευτής στην ίδια περιφέρεια.

Από τον Ιανουάριο του 2011 ασκεί τα καθήκοντα του Υπεύθυνου Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Μέχρι σήμερα έχει διατελέσει μέλος των εξής επιτροπών της Βουλής : της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, της Υποεπιτροπής για την Παρακολούθηση θεμάτων Αθλητισμού, της Διαρκούς Επιτροπής Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, της Διακομματικής Επιτροπής για τη Διαμόρφωση Θεσμικού Πλαισίου Εγγυήσεων Διαφάνειας στον Αθλητισμό καθώς και της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Μεταξύ των πολλών διακρίσεων που του έχουν απονεμηθεί, ο Γιάννης Ιωαννίδης έχει βραβευθεί από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με τον τίτλο HOMO HELLENICUS. Ο τιμητικός αυτός τίτλος απονέμεται σε προσωπικότητες από όλο τον κόσμο που υπηρέτησαν με το έργο και τη ζωή τους τις Αξίες του Ελληνισμού.

Είναι παντρεμένος με τη Γιούλα Γκιουζελοπούλου και έχουν μια κόρη την Ελένη – Θεοδώρα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: