Blogger Widgets

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Διευκρινίσεις σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου για τις προτεινόμενες αλλαγές στα ΑΕΙ και συγκεκριμένα για τη χρηματοδότηση και για την διάρθρωση σπουδών


Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε από την αρχή ορισμένα σημεία, που αναφέρονται στον σημερινό Τύπο και δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις και παρερμηνείες σχετικά με τις προτεινόμενες αλλαγές για τα ΑΕΙ, που παρουσιάστηκαν χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο.


Μονοετές ή διετές πτυχίο δεν υφίσταται. Σε καμία περίπτωση δεν θα δίνεται η δυνατότητα απόκτησης πτυχίου με ένα ή δύο έτη σπουδών. Τα Ιδρύματα θα έχουν τη δυνατότητα οργάνωσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων διά βίου μάθησης, εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ή και πρόγραμμα σύντομου κύκλου σπουδών (ως μέρος του πρώτου κύκλου ή συνδεδεμένα με αυτόν)  που θα χορηγούν διπλώματα σύντομου κύκλου αλλά όχι πτυχία.

Επίσης, με μεγάλη απορία διαβάσαμε περί «τέλους εποχής για το δημόσιο δωρεάν Πανεπιστήμιο». Κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από πουθενά! Αντιθέτως, ενισχύεται η δυνατότητα οικονομικής διαχείρισης των Ιδρυμάτων, καθώς, μέσα από τη διοικητική ευελιξία που προωθείται, το Ίδρυμα θα μπορεί να διαχειρίζεται και να αξιοποιεί τους πόρους των ερευνητικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων, την περιουσία του και τυχόν χορηγίες. Επιπροσθέτως μέσω των διά βίου και εξ αποστάσεως σπουδών θα αποκτούν περισσότερους πόρους.

Από το Γραφείο Τύπου




 Πηγή : government.gov.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: