Blogger Widgets

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Συνάντηση αλά Γαλλικά…για τρία Γυμνάσια στις Αχαρνές

Μαζί βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας 23 Απριλίου, στον χώρο του 11ου γυμνασίου Αχαρνών, οι μαθητές και οι μαθήτριες τριών γυμνασίων, οι οποίοι το τελευταίο εξάμηνο μοιράζονται ένα κοινό πρόγραμμα…με Γαλλικό άρωμα.


Πρόκειται για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα γνωριμίας με την Γαλλική γλώσσα, για τους μαθητές της Α΄γυμνασίου, το οποίο προβλέπει την παρουσία Γαλλίδων βοηθών στα σχολεία, ώστε να εξοικειωθούν τα παιδιά με την γλώσσα αλλά και με την νοοτροπία μιας ξένης χώρας. Δυο γυμνάσια του δήμου Αχαρνών -11ο γυμνάσιο και το γυμνάσιο Θρακομακεδόνων- καθώς και το 9ο γυμνάσιο Ιλίου συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα και έτσι οι καθηγήτριες γαλλικής έχουν βοηθό στο μάθημά τους προκειμένου να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των μαθητών τους.

Οι τρεις καθηγήτριες Γαλλικής Μαρία Καπέλλα, Μάνια Κουρούση και Σοφία Ευθυμιάδου αντίστοιχα, οργάνωσαν με τις γαλλίδες βοηθούς τους μια ημέρα με παιγνιώδεις δραστηριότητες στα γαλλικά για τους μαθητές τους της Α’ τάξης. Ογδόντα μαθητές συνολικά και από τα τρία σχολεία συγκεντρώθηκαν στο 11ο γυμνάσιο με στόχο να γνωριστούν, να επικοινωνήσουν και να παίξουν όλοι μαζί στα γαλλικά.

Από τις 9.30 -11.30 οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συστηθούν μεταξύ τους, να παρακολουθήσουν τρέιλερ από την τελευταία ταινία με τις περιπέτειες του Τεν τέν και να συμπληρώσουν το κουίζ που τους διανεμήθηκε, να παίξουν μπίνγκο με εικόνες και αριθμούς. Η ασυνήθιστη αυτή σχολική δραστηριότητα ολοκληρώθηκε με κέρασμα των μαθητών από το σχολείο υποδοχής ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη σχολική χρονιά, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα φιλοξενούν και πάλι γαλλίδες βοηθούς στις τάξεις τους.




 Πηγή : Δυτική Όχθη



Δεν υπάρχουν σχόλια: