Blogger Widgets

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Θανάσης Μπούρας: "Όχι στρατόπεδο στην καρδιά της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης των Aστυνομικών"

Η είδηση για τη δημιουργία Κέντρου Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, όπου βρίσκονται οι  εγκαταστάσεις της Αστυνομίας, προκάλεσε ξεσηκωμό της τοπικής κοινωνίας, των φορέων της περιοχής, της Δημοτικής Αρχής, των συνδικαλιστών της Αστυνομίας, της ΠΟΑΣΥ, της ΠΟΑΞΙΑ κλπ.
Ο κος Μπούρας αντέδρασε από την πρώτη στιγμή με Ερωτήσεις και Ομιλίες στη Βουλή. Και θα συνεχίσει να αντιδρά προκειμένου να εμποδίσει αυτό το έγκλημα. Δηλώνει μάλιστα ότι οι αντιδράσεις τόσο του ίδιου όσο και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη προκειμένου να μην βγει εκτός ελέγχου η κατάσταση στην περιοχή.

Σχολίασε μάλιστα κατά την ομιλία του στη Βουλή πως μπορεί αρχικά να φαίνεται αθώα η τροπολογία για τα Κέντρα Μεταναστών, αλλά υποκρύπτει πάρα πολλούς κινδύνους. Άλλωστε αυτό το μείζον θέμα, το μεταναστευτικό ή και το υγειονομικό κατ’ ακολουθία, δεν μπορεί να λυθεί με μια τροπολογία. Η τροπολογία αυτή δεν είναι παρά εκλογική σκοπιμότητα του κου Χρυσοχοϊδη ο οποίος παίζει το τελευταίο επικοινωνιακό του παιχνίδι προκειμένου να περισώσει την βουλευτική του έδρα στη Β΄ Αθηνών.

Ο κος Μπούρας τόνισε τόσο στην ερώτησή του όσο και στην ομιλία του στη Βουλή πως στην Αμυγδαλέζα, όπου σχεδιάζεται να γίνει το Κέντρο Μεταναστών, υπάρχει και λειτουργεί πανεπιστημιακός χώρος, όπου εκπαιδεύονται και μετεκπαιδεύονται κάθε χρόνο χιλιάδες Αστυνομικοί και Δόκιμοι Αξιωματικοί, ακόμα και από το εξωτερικό. Επίσης εντός των εγκαταστάσεων διαμένουν και διαβιούν καθημερινά εκατοντάδες Δόκιμοι Υπαστυνόμοι και άλλοι μετεκπαιδευόμενοι αστυνομικοί.

Δεν είναι λοιπόν δυνατό στην καρδιά της Πανεπιστημιούπολης της Αστυνομίας, και τέσσερα μέτρα στην κυριολεξία από τους θαλάμους των εκπαιδευομένων Δοκίμων Αξιωματικών, να δημιουργηθεί Κέντρο Κράτησης παράνομων μεταναστών για λόγους που τους αντιλαμβάνεται κάθε κοινός και καλοπροαίρετος νους. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε παγκόσμια πρωτοτυπία η οποία δεν συνάδει ούτε με την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία ενός Τριτοβάθμιου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ούτε με το κύρος της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Ο κος Μπούρας τόνισε επίσης πως οι εγκαταστάσεις αυτές έρχονται σε αντίθεση με τα ζωτικά συμφέροντα της περιοχής ανατρέποντας βίαια την ανάπτυξή της και απειλώντας την προοπτική που έχει η περιοχή. Βλάπτουν το φυσικό περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και επομένως και την τοπική οικονομία. Ένα τέτοιο έργο δεν διασφαλίζει τη βιωσιμότητα της περιοχής αλλά αντίθετα την οδηγεί σε υποβάθμιση.

Πρέπει να σταματήσει η Περιφέρεια Αττικής να αποτελεί πάντα την «πίσω αυλή» της Αθήνας. Εκεί τα σκουπίδια, εκεί η βαριά βιομηχανία, εκεί η εθνική παραγωγή η οποία στηρίζει την ελληνική οικονομία.

Ο κος Μπούρας καταψήφισε τη σχετική τροπολογία στη Βουλή αλλά και στην τελευταία τηλεοπτική του εμφάνιση πριν δύο ημέρες υπήρξε σαφής και κατηγορηματικός κατά της δημιουργίας του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

Θανάσης Μπούρας
Βουλευτής Ν.Δ.- Περιφέρειας Αττικής
τ. Υφυπουργός




Δεν υπάρχουν σχόλια: