Blogger Widgets

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Πιλοτικό Πρόγραμμα επισκέψεων σχολείων στο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την παρακολούθηση παρουσίασης με θέμα: «Το Διαδίκτυο στη ζωή μας: μάθηση, ψυχαγωγία, ασφάλεια»

Σας ενημερώνουμε ότι το Γραφείο Διαδικτυακής Εκπαιδευτικής Πύλης υλοποιεί πιλοτικό πρόγραμμα επισκέψεων σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με θέμα: «Το Διαδίκτυο στη ζωή μας: μάθηση, ψυχαγωγία, ασφάλεια», από τις 19 Μαρτίου έως τις 18 Μαΐου 2012.

Το πιλοτικό πρόγραμμα επισκέψεων πραγματοποιείται σε διαμορφωμένη αίθουσα Νέων Τεχνολογιών και θα το παρακολουθήσουν, κατόπιν αίτησής τους, συνολικά 30 σχολικές μονάδες και περίπου 750 μαθητές της Ε’ και Στ’ Δημοτικού Σχολείου, καθώς και μαθητές Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου, σχολικών μονάδων Α’, Β’, Γ’, Δ’ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές ενημερώνονται για τη χρήση του Διαδικτύου, τις δυνατότητες που προσφέρει στη μάθηση, την επικοινωνία, την πληροφόρηση και την ψυχαγωγία. Παράλληλα, παρουσιάζονται θέματα που αφορούν στην ασφαλή χρήση του Διαδικτύου.

Η ενημερωτική παρουσίαση έχει βιωματικό χαρακτήρα με τη χρήση Η/Υ, διαδραστικού πίνακα, εργαλείων Web 2.0 και λογισμικών και είναι διάρκειας  60 έως 90 λεπτών.




Περισσότερες πληροφορίες στην  ιστοσελίδα:     www.minedu.gov.gr/workshops
 
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: