Blogger Widgets

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Γιορτή τελειόφοιτων του Γυμνασίου μας

Την Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013 και ώρα 19:00 ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων πραγματοποίησε την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τους τελειόφοιτους του γυμνασίου μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη βράβευση των καθηγητών οι οποίοι  συμμετείχαν και στελέχωσαν  εθελοντικά - δωρεάν τα Τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας, ήτοι :




1.     ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης
2.     ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ Μαρία
3.     ΓΚΟΥΤΖΟΜΗΤΡΟΥ Μαρία
4.     ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
5.     ΚΙΑΧΟΠΟΥΛΟΥ Ιωάννα
6.     ΛΟΥΚΑ Αμαλία
7.     ΝΤΙΝΟΣ Θωμάς
8.     ΡΟΚΟΥ Σοφία

 Η βράβευση αυτή θεωρούμε ότι είναι ένα «ευχαριστώ» στους ανθρώπους που διέθεσαν μέρος του ελεύθερου χρόνου τους για την επιπλέον διδασκαλία των παιδιών μας, χωρίς βέβαια να θέλουμε να υποβαθμίσουμε το έργο του υπόλοιπου διδακτικού προσωπικού του σχολείου μας, το οποίο γνωρίζουμε ότι προσπαθεί τα μέγιστα.

Η βραδιά συνεχίστηκε με την ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου προς τους τελειόφοιτους και με την προβολή ταινίας, η οποία περιείχε δραστηριότητες και αναμνήσεις των μαθητών από το 2010 έως και σήμερα. Η ταινία αυτή φυσικά και θα δοθεί σε όλους τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου δωρεάν.

Οι μαθητές, με δική τους πρωτοβουλία και χωρίς κανένας να γνωρίζει τι έχουν ετοιμάσει, μας αποχαιρέτησαν με κωμικά αποσπάσματα του ΑΡΚΑ και με τραγούδια.

Στο τέλος όλα τα παιδιά ανέβηκαν στην σκηνή και αποχαιρετώντας τους καθηγητές τους τραγούδησαν σε διασκευή δική τους και με λίγη βοήθεια δική μας το "Ο Πιο Καλός Ο Μαθητής"  (οι πρόβες έγιναν λίγα λεπτά πριν την εκδήλωση) :


Ένα καιρό που μ΄ έστελνε
η μάνα μου σχολείο ω! ω! ω! ω!
κι η Ρόκου πάντα μ΄ έβαζέ
στο πρώτο το θρανίο

Ο πιο καλός ο μαθητής
Ήμουνα εγώ στη τάξη ω! ω! ω! ω!
Μα οι δάσκαλοι με είχανε
Στη καπλαζιά ταράξει

Πάντοτε στο Δημητρακό
Βαθμό έπαιρνα μείον ω! ω! ω! ω!
Αλλά και η Αυγερινού
Τα έπαιρνε στο κρανίο

Ο πιο καλός ο μαθητής
Ήμουνα εγώ στη τάξη ω! ω! ω! ω!
Μα ο Βαμβακάς με έβγαζε
Συνέχεια έξω απ΄ τη τάξη

Ο Ντίνος και ο Κουτρουμπάς
Μαζί και η Διαμάντη ω! ω! ω! ω!
Συνέχεια μου φωνάζανε, Γιωργάρα μου
Εμπρός να γράψω κάτι

Οι πιο καλοί καθηγητές
Είναι αυτοί του εβδόμου ω! ω! ω! ω!
Γι΄αυτό και γω τους χάραξα
Βαθιά μες΄την καρδιά μου.



Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ


"Αγαπητοί τελειόφοιτοι



Βραδιές σαν τη σημερινή αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και φόρτιση χάρη στο συμβολισμό που τις συνοδεύει. Ολοκληρώνεται σήμερα ένας σημαντικός κύκλος της ζωής σας. Με κάποιους από σας διανύσαμε μαζί μία συναρπαστική διαδρομή τριών ετών με άλλους κάτι λιγότερο. Μοιραστήκαμε αγωνίες και ελπίδες, όνειρα, στόχους, εμπειρίες και αναπτύξαμε ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς.



Φέτος επιβραβεύονται οι κόποι και οι προσπάθειες των γυμνασιακών σχολικών σας χρόνων. Αλλά και οι προσπάθειες των γoνιών σας και των καθηγητών σας που τόσο σας στήριξαν, και που σήμερα έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται εξαιρετικά υπερήφανοι.



Αγαπητοί μου τελειόφοιτοι, απόψε στο σχολείο μας είναι όλα τόσο διαφορετικά αλλά και τόσο ωραία. Λείπουν όλα όσα σας πίεζαν: το φορτίο των μαθημάτων, το κουδούνι, οι παρατηρήσεις, οι επιπλήξεις. Όλα άλλαξαν, και όλα φωτίστηκαν αλλιώς. Τα πρόσωπά σας χαρούμενα, ευτυχισμένα, ακτινοβολούν, με έντονη τη σφραγίδα της δύναμης και του ονείρου πάνω τους.



Η φετινή σχολική χρονιά αποτελεί το τέλος μιας πορείας. Φέτος ολοκληρώνεται για εσάς ένας κύκλος. Ένας κύκλος που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια. Διανύσατε μια συναρπαστική διαδρομή.



Μοιραστήκατε αγωνίες και ελπίδες, όνειρα, στόχους και εμπειρίες. Είμαστε σίγουροι ότι πολλές φορές στο μέλλον θα ανατρέξετε στα σχολικά σας χρόνια, για να αναζητήσετε σ΄ αυτά τις στιγμές και τους ανθρώπους που διαμόρφωσαν ή συντέλεσαν στη διαμόρφωση της δικής σας ζωής.



Αφήνετε ένα χώρο οικείο, ένα χώρο που φιλοξένησε και υποστήριξε ένα μέρος του ταξιδιού σας προς της ενηλικίωση. Ένα χώρο, όπου είχατε την ευκαιρία να πλουτίσετε τις γνώσεις σας, να αποκτήσετε εφόδια για το μέλλον, να δημιουργήσετε φιλίες, πολλές από τις οποίες θα κρατήσουν μια ζωή, να θωρακιστείτε με ηθικές αξίες, να χτίσετε μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα.



Αυτή η σχολική χρονιά είναι ένας σημαντικός σταθμός στη ζωή του κάθε ανθρώπου, του κάθε μαθητή. Είναι η κατάληξη μιας μακράς 3χρονης πορείας, που ολοκληρώνει μία ενότητα. Μία  από τις πολλές ενότητες που συναποτελούν το ταξίδι της μόρφωσης.



Είναι όμως και η αρχή ενός νέου ταξιδιού για εσάς.



Το Σεπτέμβριο ο κάθε ένας από εσάς ξεκινάει μια νέα πορεία. Η σχολική ανεμελιά, όσο και αν σας ακολουθήσει και στο Λύκειο, θα δώσει τη θέση της σε προβληματισμούς για μελλοντικές επαγγελματικές διαδρομές. Φροντίστε να ανοίξετε τους ορίζοντές σας και να αναπτύξετε περισσότερο τις δεξιότητες και τα ταλέντα σας. Τολμήστε να προχωρήσετε ένα βήμα πέρα από τα γνώριμα. Αναζητήστε σε κάθε σας στιγμή το καλύτερο που η ζωή μπορεί να σας δώσει. Βασιστείτε στις δυνάμεις σας και τις γνώσεις που πήρατε.



Να θυμάστε …  Η επιτυχία, παίρνεται, διεκδικείται και είναι άμεσα συνυφασμένη με την προσπάθεια. Μόνο όποιος δεν προσπαθεί είναι καταδικασμένος να αποτύχει!



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου Αχαρνών σας εύχεται στην πορεία της ζωή σας να πετύχετε τους στόχους σας και να διατηρήσετε τις αρχές και τις αξίες που διδαχθήκατε σ΄ αυτό το σχολείο. Σας ευχόμαστε να θέσετε τους στόχους σας και με επιμονή και προσπάθεια να τους κατακτήσετε.



Το Αξίζετε … το μπορείτε … θα το πετύχετε !



Άφησα για το τέλος κάτι πολύ σημαντικό για μας. Να σας πούμε, ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα κι εσείς μας δώσατε αυτά τα χρόνια στο δρόμο που διανύσαμε μαζί. Με τη ζωντάνια σας, τον αυθορμητισμό, την ανωριμότητα αλλά και την εντιμότητα, την άγνοια αλλά και τις αταξίες και τα λάθη, μας προβληματίσατε, μας κάνατε πιο δημιουργικούς, πιο ευαίσθητους. Η καθημερινή τριβή και η αναζήτηση του μέτρου μεταξύ επιείκειας και αυστηρότητας, επίπληξης και ενθάρρυνσης, τιμωρίας και επιβράβευσης, μας έφεραν πιο κοντά και σφυρηλάτησαν τη σχέση μας.



Εκπροσωπώντας για τελευταία φορά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τον οποίο υπηρέτησα επί 5 έτη, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους καθηγητές αυτού του σχολείου για την ποιότητα της μόρφωσης που σας έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια και εξακολουθούν να δίνουν στους μαθητές που συνεχίζουν τη φοίτηση στο χώρο αυτό κάνοντάς τον ένα από τα καλύτερα σχολεία του Δήμου όσο αφορά το διδακτικό προσωπικό.



Εύχομαι σε όλους σας υγεία, φώτιση στις επιλογές σας και πάντοτε επιτυχίες στη ζωή σας.



Καλή συνέχεια στο ταξίδι σας.



Σας ευχαριστώ πολύ."
  






































 

Δεν υπάρχουν σχόλια: