Blogger Widgets

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Επεισόδια και δακρυγόνα σε μαθητική πορεία

Ενταση επικράτησε στο Σύνταγμα, μπροστά από το κτίριο της Βουλής, όπου μαθητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στην Παιδεία.


Τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν ομάδα διαδηλωτών άρχισε να πετάει πέτρες, νεράτζια και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο ένας από τους άνδρες των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικού και στη συνέχεια, απώθησαν τους μαθητές που βρίσκονταν έξω από τη Βουλή και επί της λεωφόρου Αμαλίας στην πλατεία Συντάγματος.

Η κινητοποίηση δεν ήταν προγραμματισμένη. Οι μαθητές οργανώθηκαν μέσω διαδικτύου και έδωσαν το παρών στο κέντρο, από διάφορα σχολεία της Αθήνας.

Η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στην λεωφόρο Αμαλίας, από την οδό Ξενοφώντος και στη Λεοφώρο Βασιλίσσης Σοφίας από την οδό Σέκερη για περισσότερες από δύο ώρες.

Μικροεπεισόδια στο Ηράκλειο Κρήτης
Μικροεπεισόδια και ένταση επικράτησαν και στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης κατά τη διάρκεια μαθητικού συλλαλητηρίου.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μία συλλήψη 14χρονου μαθητή μετά τον πετροπόλεμο κατά αστυνομικών.

Μαθητές του Ηρακλείου, που διαμαρτύρονται για το νέο μνημόνιο και τα οικονομικά μέτρα που πλήττουν την Παιδεία, αλλά και τις οικογένειές τους, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

 Πηγή : news247.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: