Blogger Widgets

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Σοβαρότης μηδέν

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή. Δύο από τα θέματα ήταν:

ΘΕΜΑ    4ο  :  Ψήφιση πίστωσης ποσού 14.993,70 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%, για προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού Δημαρχιακού Μεγάρου.
ΘΕΜΑ    9ο   :  Ψήφιση πίστωσης ποσού 14.993,70 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%, για προμήθεια λογισμικού τηλεδιάσκεψης.

Ακούστε τι λέχθηκε για τα δύο θέματα.



Όπως φαίνεται στο πρώτο θέμα θα γίνει προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Στην εισήγηση που δόθηκε να διαβάσει ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικού κ. Φυτάς ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός ήταν για τηλεδιάσκεψη η οποία θα δείχνει μέσω διαδικτύου τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Η εγκατάσταση πρέπει να είναι με το κλειδί στο χέρι!!

Αυτός που συνέταξε το κείμενο, προφανώς δεν γνώριζε τι σημαίνει τηλεδιάσκεψη. (κλικ εδώ)

Ο δήμαρχος είπε ότι θα είναι παρουσίαση συνεδριάσεων όπως στην ΚΕΔΕ μέσω ίντερνετ.

Καμία προδιαγραφή για το σύστημα. Αποφασίζουν οι δημοτικοί  σύμβουλοι για ” γουρούνι στο σακί”. Πιθανόν είναι ότι αυτός που πράγματι το χρειάζεται να ήθελε σύστημα τηλεδιάσκεψης!

Η τιμή του συστήματος, με το κλειδί στο χέρι 14.993,70 € με ΦΠΑ ή 12.190 € χωρίς ΦΠΑ.

Ο όρος με το κλειδί στο χέριπου αναφέρθηκε σημαίνει ότι θα εγκατασταθεί και θα λειτουργεί.

Στο ένατο θέμα γίνεται λόγος για προμήθεια λογισμικού τηλεδιάσκεψης. Τιμή 14.993,70 € με ΦΠΑ ή 12.190 € χωρίς ΦΠΑ.

Συνολικό κόστος 12.190*.2= 24.380 €.

Επειδή η προμήθεια με απευθείας ανάθεση γίνεται για ποσό μέχρι 20.000 € έγινε κατάτμηση για την προμήθεια του συστήματος τηλεδιάσκεψης στα δύο. Είναι σαν να πρόκειται να προμηθευτεί ο δήμος μια μοτοσικλέτα που κοστίζει 25.000 € και για να την πάρει με απευθείας ανάθεση να ψηφίσει η Οικονομική Επιτροπή προμήθεια του σώματος της μηχανής με 12.500 €  (με το κλειδί στο χέρι) και με επόμενη προμήθεια τις δύο ρόδες της μηχανής με έγκριση δαπάνης 12.500 €!!

Το αποτέλεσμα και στις δύο ψηφοφορίες; ΟμόφωναΟμόφωνα από το δήμαρχο και Άφωνα - Άφωνα από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.

Για την προμήθεια δεν υπήρξε τεχνική μελέτη με προδιαγραφές του συστήματος, την σκοπιμότητα της αγοράς. Είναι γελοίο να βλέπουν τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου μέσω ίντερνετ εργαζόμενοι που τους χρωστάνε  ο δήμος και τα Νομικά Πρόσωπα μισθούς  για πάνω από ένα χρόνο.

Άλλο η διαφάνεια από τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και των άλλων οργάνων και άλλο να πληρώνει ο δήμος εξοπλισμό για να κλείνει κάποιος τις δουλειές του από το γραφείο με τηλεδιάσκεψη.

Όλα τα έχει η Μαριορή, ο φερετζές της λείπει!!

 

Πηγή : eleftherovima.wordpress.com



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: