Blogger Widgets

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Έγγραφο του Δ.Σ. του Συλλόγου μας για το πεζοφάναρο


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ
Χειλετζάρη & Αναστασίου Κατάρα
Τ.Κ. 136 71
Sgoneis7gymaxarnes@gmail.com
Αχαρνές, 7 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΟΣ
Υπουργείο
Περιβάλλοντος  - Ενέργειας
& Κλιματικής Αλλαγής



ΘΕΜΑ : Τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη για πεζούς.


Με το υπ΄αριθ. 75789 / 8-10-2010   έγγραφο ο πρώην Δήμαρχος Αχαρνών κ. Φωτιάδης Παναγιώτης μας ανέφερε ότι έχει δοθεί εντολή από την αρμόδια Υπηρεσία Δ9 του Υ.Π.Ε.Κ.Α., με το αρ. πρωτ. 12354 / 3-2-2010 έγγραφό της, προς το Τμήμα Κατασκευών του Υπουργείου, για  τοποθέτηση κατά προτεραιότητα δύο (2) φωτεινών σηματοδοτών για πεζούς (α) επί της οδού Κύπρου & Αν. Κατάρα και (β) επί της οδού Κύπρου & Ι.Παπανίκα.

Σας επισημαίνουμε ότι και οι δύο σηματοδότες αφορούν την ασφαλή διέλευση μαθητών από την οδό Κύπρου. Η οδός Κύπρου, έχει μεγάλο πλάτος και συνδέει δύο κεντρικούς δρόμους του Δήμου Αχαρνών, την οδό Φιλαδελφείας με την οδό Αριστοτέλους. Αποτέλεσμα αυτού είναι να εισέρχονται επί της ανωτέρω οδού οχήματα όλων των τύπων, από Ε.Ι.Χ. και δίκυκλα έως και βαρέου τύπου μηχανήματα και οχήματα. Το τραγικό είναι ότι όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα αναπτύσσουν ταχύτητα πέραν του επιτρεπόμενου ορίου.

Όσον αφορά τον (β) έχει τοποθετηθεί και λειτουργεί κανονικά.

Όσον αφορά τον (α) έχουν τοποθετηθεί μόνο οι βάσεις ( η τοποθέτηση πραγματοποιήθηκε την 10η Μαΐου 2011) και από τότε ουδεμία ενέργεια έχει γίνει για να τεθεί σε λειτουργία.

 Επιπλέον σας γνωστοποιούμε ότι εκτός από τα πολλαπλά έγγραφα που έχουμε αποστείλει στο Δήμο Αχαρνών για την επίλυση του εν λόγω προβλήματος, την Άνοιξη του 2010 ως σχολική κοινότητα, είχαμε πραγματοποιήσει κινητοποίηση, με συμμετοχή των γονέων, μαθητών και καθηγητών, αποκλείοντας για αρκετές ώρες τις οδούς Κύπρου – Ιωνίας – Μπόσδα.



Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΕΧΕΙ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ.

Είμαστε σίγουροι ότι το δίκαιο αίτημά μας θα βρει ανταπόκριση από Εσάς, καθόσον είναι θέμα καθαρά ασφάλειας των μαθητών. Θεωρούμε ότι, πρέπει να λυθεί ά μ ε σ α, προτού θρηνήσουμε και δεύτερο παιδί!

Παρακαλούμε για τις κατά νόμο δικές σας ενέργειες.





Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ



 Σκαραμαγκάς Βασίλειος

Ο
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Νταντής Ευστάθιος





Δεν υπάρχουν σχόλια: