Blogger Widgets

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: Πέρασε, με επιτυχία, το δύσκολο τεστ της έναρξης του σχολικού έτους

Παρά το κακό ξεκίνημα, λόγω της έλλειψης βιβλίων, στα σχολεία, ο Δήμος Αχαρνών κατάφερε, όπως φαίνεται, να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις ανάγκες των πρώτων ημερών της νέας σχολικής χρονιάς.


Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα που προέκυψε από τη συζήτηση για την Εκπαίδευση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη .και 13 Σεπτεμβρίου. Οι Πρόεδροι των δύο σχολικών επιτροπών, Σπύρος Βρεττός και Γιάννης Μίχας διαβεβαίωσαν, ότι, παρά τα γραφειοκρατικά εμπόδια που αντιμετώπισαν, με τη σύσταση των δύο Επιτροπών, τα αναλώσιμα και τα υλικά καθαριότητας έφτασαν στα περισσότερα σχολεία και αναμενόταν, μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, να έχει ολοκληρωθεί η παράδοσή τους και στα υπόλοιπα. Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Κατσανδρής υπογράμμισε ότι η προετοιμασία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιά έχει αρχίσει από τις αρχές του καλοκαιριού, με τον ελαιοχρωματισμό των διδακτηρίων και την αποψίλωση των σχολικών αυλών. Σημείωσε επίσης ότι από την πρώτη Σεπτεμβρίου έχουν αναλάβει υπηρεσία οι καθαρίστριες. Παραθέτοντας τα οικονομικά μεγέθη ο Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος τόνισε ότι «οι δαπάνες του Δήμου για την συντήρηση και τη λειτουργία των σχολείων, υπερβαίνουν, κατά πολύ το ποσόν της επιχορήγησης του Υπουργείου Παιδείας». Προηγουμένως, ο Δημοτικός Σύμβουλος Θάνος Τραβασάρος είχε επισημάνει ότι η τρίτη δόση της φετινής επιχορήγησης, μειώθηκε, λόγω Μνημονίου, από 199, σε 132 χιλ. Ευρώ και είχε ζητήσει τη δυναμική αντίδραση του Δήμου. 

Στο θέμα των κενών θέσεων διδασκόντων, στα σχολεία, υπήρξε αμφισβήτηση. Ο προϊστάμενος του Γραφείου Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γιάννης Φούκας προσδιόρισε τις ελλείψεις σε 23 δάσκαλους και 7 νηπιαγωγούς, ενώ οι εκπρόσωποι του Συλλόγου δασκάλων «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», σε 170 συνολικά στην προσχολική και πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Το κερασάκι στην τούρτα αποτέλεσε η απόφαση για τη συγκρότηση μιας επιτροπής η οποία θα διεκδικήσει από το Υπουργείο μεγαλύτερες πιστώσεις και υποδομές για το Δήμο Αχαρνών. 

Η αλήθεια είναι ότι η εποχή δεν προσφέρεται για διεκδικήσεις. Στον αντίποδα, είναι επίσης αλήθεια πως είναι προτιμότερο να παλέψεις, από το να περιμένεις το μάνα εξ ουρανού...



 Πηγή : menidiatis.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: