Blogger Widgets

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Δυσαρέσκεια από την υπ. Παιδείας- Αποφασισμένη να πάρει «κεφάλια»

Τη δυσαρέσκειά της εξέφρασε η υπ. Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου για τον χειρισμό της διαδικασίας επιλογής των Διευθυντών και Σχολικών Συμβούλων  από πλευράς διοηκητικού προσωπικού του υπ. Παιδείας.


Η Α. Διαμαντοπούλου για το παράτυπο της ανακληθείσας εγκυκλίου που προκάλεσε «θύελλα» αντιδράσεων, πληροφορήθηκε το πρωί της Παρασκευής,από τις έντονες διαμρτυρίες Περιφερειακών Διευθυντών και Διευθυντών Εκπαίδευσης, εκ των οποίων ένας μάλιστα Διευθυντής Εκπαίδευσης απείλησε και με παραίτηση.
Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Β. Κουλαιδής που ήταν εξ αρχής υπεύθυνος πολιτικά  για την όλη διαδικασία, απουσιάζει σε διακοπές και την ευθύνη έχει η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η Α. Διαμαντοπούλου  ζήτησε από την υφυπουργό να ανακληθεί αμέσως η εγκύκλιος και σε συνεννόηση με τους Νομικούς του υπουργείου να εκδοθεί νέα διορθωτική , βασισμένη στο νόμο.

Η υπουργός Παιδείας διερευνά η ίδια προωπικά το θέμα για να εξακριβώσει εάν από αυτή την παράτυπη εγκύκλιο που θα πήγαινε τη διαδικασία τοποθέτησης των νέων Διευθυντών τουλάχιστον  δέκα ημέρες πίσω, υπήρχε προσωπικό όφελος κάποιων .

Η Α. Διαμαντοπούλου φέρεται να είναι όχι απλώς θυμωμένη από τον χειρισμό της όλης διαδικασίας , αλλά εξοργισμένη.

Αν και η ίδια προσωπικά εκτός από το μεγάλο «κατσάδιασμα» προς τους συνεργάτες της όταν κάνουν λάθη  που την εκθέτουν ,δύσκολα προχωρά σε αποπομπή τους , αυτή τη φορά φέρεται αποφασισμένη να πάρει «κεφάλια» και αυτό θα το δούμε, ενδεχομένως, πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.


 Πηγή : esos.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: