Blogger Widgets

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Παραμένουν με μειωμένο ΦΠΑ τα τρόφιμα σε κυλικεία σχολείων και πανεπιστημίων

Το υποργείο οικονομικών με νόμο που έχει ισχύ από πρώτη Σεπτεμβρίου μετατάσσει από μειωμένο συντελεστή φορολόγησης σε κανονικό διάφορα βασικά αγαθά όπως χυμούς φρούτων και λαχανικών καθώς και αεριούχα νερά. Άλλα αγαθά που "αναβαθμίζονται" είναι ροφήματα όπως καφές και τσάι αλλά και αναψυκτικά.


Ο νόμος ( Φ.Ε.Κ. A΄ 152 - 01.07.2011 ) ευτυχώς δεν επηρεάζει κυλικεία σχολείων και πανεπιστημίων καθώς χαρακτηριστικά αναφέρει:

Με ρητή διάταξη στην εν λόγω παράγραφο, εξαιρούνται από τον κανονικό συντελεστή και κατά συνέπεια συνεχίζουν να υπάγονται στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ οι παραδόσεις έτοιμων εδεσμάτων, γευμάτων και φαγητών γενικά που πραγματοποιούνται από κυλικεία που λειτουργούν εντός εκπαιδευτικών ή νοσηλευτικών επιχειρήσεων ή ιδρυμάτων ή ιδρυμάτων κοινωνικής πρόνοιας. Συνεπώς, για κοινωνικούς λόγους, ο μειωμένος συντελεστής συνεχίζει να εφαρμόζεται στις παραδόσεις των ειδών αυτών από τα κυλικεία που λειτουργούν εντός σχολείων, πανεπιστημίων και λοιπών εκπαιδευτικών οργανισμών ή επιχειρήσεων, καθώς επίσης και εντός νοσοκομείων, κλινικών, γηροκομείων, ασύλων κλπ.

Επισημαίνεται ότι οι παραδόσεις αεριούχου νερού, έτοιμων ροφημάτων, χυμών, αναψυκτικών και λοιπών μη αλκοολούχων ποτών από τα κυλικεία αυτά υπάγονται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ. Διευκρινίζεται επίσης ότι ως κυλικεία νοούνται τα καταστήματα τα οποία δεν παρέχουν υπηρεσίες για την επιτόπια κατανάλωση, κατά συνέπεια στην περίπτωση που η διάθεση έτοιμων φαγητών συνοδεύεται από υπηρεσίες


 Πηγή : edugate.gr




1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Για να δούμε θα το τηρήσουν οι των κυλικείων ή θα έχουν πάρει αύξηση οι τιμές ... λόγω κρίσης!