Blogger Widgets

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Παιδεία, ανάπτυξη και φορολογικό οι προτεραιότητες, Παπανδρέου

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg News ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι χρειάζονται ριζικές αλλαγές που θα καταστήσουν περισσότερο βιώσιμη την οικονομία της χώρας.


Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και η προώθηση της ανάπτυξης μέσα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας αποτελούν τις τρεις προτεραιότητες που θέτει ο Πρωθυπουργός για τους επόμενους 12 μήνες.

Ο πρωθυπουργός απαντά και στο αίτημα του Αντώνη Σαμαρά για μείωση της φορολογίας, επισημαίνοντας ότι «το πραγματικό πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι η περικοπή των φόρων αλλά το να διασφαλίσουμε ότι δεν έχουμε φοροδιαφυγή».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρεται και στην προσέλκυση επενδύσεων, επισημαίνοντας ότι ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως για την ενέργεια.

Απαντώντας τέλος στην ερώτηση πως θέλει να τον θυμάται η ιστορία τονίζει ότι θα ήθελε να δει πως έχει συνεισφέρει στο κοινό καλό της Ελλάδας και επισημαίνει: «Πραγματικά πιστεύω στην Ελλάδα και θέλω να δω ότι έχουμε απελευθερώσει όλο το δυναμικό που διαθέτει η χώρα».


Πηγή :star.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: