Blogger Widgets

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

«Το νέο σχολείο αναβαθμίζεται ψηφιακά»

 
Για την υποστήριξη του ψηφιακού σχολείου έχει ήδη ολοκληρωθεί ο εξοπλισμός με κινητά εργαστήρια πληροφορικής 719 δημοτικών σχολείων. 
 
Εξάλλου από τα 1.044 Γυμνάσια που συμμετείχαν σε πιλοτικό πρόγραμμα, 986 έχουν ολοκληρώσει την παραλαβή διαδραστικών συστημάτων διδασκαλίας, δηλαδή ηλεκτρονικούς «μαυροπίνακες» και προβολείς. Ταυτόχρονα, βρίσκονται σε εξέλιξη δράσεις σύνδεσης με οπτικές ίνες των σχολικών μονάδων. 
 
Ηδη από την περασμένη σχολική χρονιά (2010-2011) εγκαινιάστηκε η χρήση του «ψηφιακού βοηθήματος», ενός είδους ιντερνετικού φροντιστηρίου, για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, με τεράστια ανταπόκριση από τους μαθητές της Γ' λυκείου. 
 
«Ενα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα του νέου σχολείου αποτελεί η ψηφιακή του διάσταση, ως εργαλείο πρόσβασης στη γνώση και την πληροφόρηση για τους μαθητές. Είναι προτεραιότητά μας μαζί με τα προγράμματα σπουδών, την επιμόρφωση και τις νέες παιδαγωγικές μεθόδους» λέει στα «ΝΕΑ» η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου. 
 
Μέσω της ευρυζωνικότητας, προσθέτει η κ. Χριστοφιλοπούλου, σε όλο και περισσότερα σχολεία της χώρας, οι εκπαιδευτικοί έρχονται σε επαφή με πρότυπες μεθόδους διδασκαλίας και νέες διδακτικές προσεγγίσεις και οι μαθητές με διαδραστικό υλικό, ασκήσεις και πειράματα. «Από την εποχή του ενός συγγράμματος και της αυστηρής προσήλωσης στη διδακτέα ύλη του σχολικού εγχειριδίου, περνάμε στην ψηφιακή εποχή. Κάθε μαθητής από κάθε σχολείο, όχι μόνο των μεγάλων αστικών κέντρων αλλά και των απομακρυσμένων, ακριτικών και νησιωτικών περιοχών, μπορεί πλέον να αξιοποιεί το Διαδίκτυο και την ψηφιακή τεχνολογία στην καθημερινή μαθησιακή - εκπαιδευτική δραστηριότητά του εντός του σχολείου του.
 
Αλλά και εκτός σχολείου ο μαθητής, ανά πάσα στιγμή, από όπου και αν βρίσκεται, ακόμα και από το κινητό του τηλέφωνο, μπορεί να έρχεται πλέον σε επαφή με τον τεράστιο όγκο και πλούτο πληροφοριών που του παρέχουν οι ψηφιακές πλατφόρμες του υπουργείου Παιδείας». 
 
 
 Πηγή : Τα Νέα
 
 
 
 

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Να θυμίσω ότι το γυμνάσιό μας έχει ήδη προμηθευτεί διαδραστικούς πίνακες από τον Μάρτιο, αλλά η εταιρία (όχι να τους κάνουμε και διαφήμιση!)ακόμα δεν έχει προβεί στην εκπαιδευση των καθηγητών και στον έλεγχο της καλής λειτουργίας των μηχανημάτων ως οφείλει.
Για να δούμε πότε θα χρησιμοποιηθούν οι διαδραστικοί.