Blogger Widgets

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

"Είναι φιλoξενούμενοι στην Αμυγδαλέζα. Να φύγουν τώρα !"

Έντονη ανησυχία σε κατοίκους και Δημοτικούς Συμβούλους έχει προκαλέσει η απόφαση του Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ κ. Παπουτσή για το Κέντρο Μεταναστών που θα δημιουργηθεί στην Αμυγδαλέζα. 


Η Δημοτική Αρχή την Δευτέρα είχε αποφασιστεί να κατέβει με μία επιτροπή που θα αποτελείται από εκπροσώπους όλων των παρατάξεων, στο Υπουργείο για να συναντηθεί με τον κ. Παπουτσή. Ο Υπουργός, ωστόσο, έλειπε στο εξωτερικό και αυτή η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε, πηγαίνοντας πίσω τις κινητοποιήσεις. 

Στο χτεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο, Σύμβουλοι αλλά και κάτοικοι πήραν το λόγο και εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους. Ιδιαίτερη ήταν η τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλιο, Επικεφαλή Παράταξης και πρώην Δημάρχου Σπύρου Στριφτού, ο οποίος στο έκτακτο ΔΣ δεν ήταν παρών, για προσωπικούς λόγους. Ο κ. Στριφτός έκανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή για το Δημοτικό Κτήμα της Αμυγδαλέζας δηλώνοντας «Μετά το σεισμό του 1999 το Στρατόπεδο όπου ήταν Κέντρο Ερευνών κρίθηκε κόκκινο και κατεδαφιστέο. Κάποια στιγμή ήρθε ο Στρατός για να το ξαναχτίσει και έφυγε «κακήν κακός». Ο κόσμος δεν επέτρεψε να ξαναμπούν στην περιουσία του Δήμου μας. Σε συζήτηση που είχα προεκλογικά στις περασμένες εκλογές, με τον Βύρων Πολύδωρα τον πρώην Υπουργό, είχα δηλώσει σε έντονο, μάλιστα, ύφος, πως «Εδώ είστε φιλοξενούμενοι και τίποτα παραπάνω». 

Η Αμυγδαλέζα κατελήφθη βιαίως επί Χούντας και εκεί εγκατέστησαν ότι ήθελαν ας μην το ξεχνάμε αυτό! Δεν πρέπει να επιτρέψουμε άλλη υποβάθμιση» 


Παρών στην συνεδρίαση έδωσαν και κάτοικοι από το βόρειο τμήμα των Αχαρνών, από Μπόσκιζα, Πανόραμα, Σχοίνα και Θρακομακεδόνες, οι οποίοι δήλωσαν πως ξεκινούν από σήμερα κιόλας τις κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη στις 19:00, θα συγκεντρωθούν στην Ταβέρνα Μανώλης, στην πλατεία Θρακομακεδόνων, ώστε να βάλουν μπροστά τις δράσεις κατά της δημιουργίας του Κέντρου. 

Πηγή : acharnorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: