
Αποτελεί την πρώτη πηγή ενέργειας για τον οργανισμό, μετά την πολύωρη «νηστεία» που συνεπάγεται ο ύπνος. Το πρωινό πρέπει να καλύπτει το 25% των ημερήσιων ενεργειακών αναγκών του οργανισμού μας.
Αυτή ακριβώς η ενέργεια πρέπει να προέρχεται από μια ισορροπημένη σύνθεση του πρωινού: υδατάνθρακες από φρούτα και προϊόντα δημητριακών (π.χ. ψωμί ολικής, φρυγανιές σικάλεως, δημητριακά πρωινού χωρίς ζάχαρη κ.λ.π.), πρωτεΐνες από γαλακτοκομικά, αλλά και «καλά» λιπαρά από ξηρούς καρπούς, ταχίνι, ελιές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου