Blogger Widgets

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Πάνω από 20.000 οι «αγανακτισμένοι» πολίτες στο Σύνταγμα !


Κατά χιλιάδες εισρέουν οι διαδηλωτές του κινήματος «Οι Αγανακτισμένοι» στην πλατεία Συντάγματος.Η ατμόσφαιρα είναι ειρηνική και δεν θυμίζει σε τίποτα συγκεντρώσεις κομμάτων και συνδικαλιστών.Ανάλογη συγκέντρωση έχουμε και στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη.


Οι Έλληνες, εμπνευσμένοι από το κίνημα των Ισπανών «15-Μ», συσπειρώθηκαν μέσω του Facebook και απαντούν με δυναμική συμμετοχή στα ειρωνικά συνθήματα που έλεγαν οι Ισπανοί διαδηλωτές στην κεντρική πλατεία της Μαδρίτης για την αδράνεια των πολιτών της Ελλάδας.«Κάντε ησυχία να μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες»φώναζαν!
Οι συγκεντρωμένοι έχουν και πανό. Ένα από αυτά γράφει «ξυπνήσαμε» και το άλλο στα Ισπανικά «τι ώρα είναι; είναι ώρα να φύγουν αυτοί» (οι βουλευτές). Μπροστά από το κτίριο της Βουλής υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά η ατμόσφαιρα παραμένει αρκετά ήρεμη.
Παράλληλα, έχουν κρεβάτι και φαρμακείο δείχνοντας ότι θέλουν να καθίσουν αρκετές μέρες…

Χιλιάδες κόσμος και στη Θεσσαλονίκη
Ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Λευκό Πύργοπραγματοποιούν από τις έξι το απόγευμα «Αγανακτισμένοι στο Λευκό Πύργο», που συντόνισαν την κινητοποίηση τους, κατά το παράδειγμα των Ισπανών «Ιndignados», μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, κ.α.)

«Βάλτε ξυπνητήρια, ξυπνήστε στις οκτώ, κλείστε την τηλεόραση ελάτε από εδώ» και «ξεσηκωθείτε» ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν πιο πολύ στη συγκέντρωση.

Στις επτά, οι διαδηλωτές κατέλαβαν και το οδόστρωμα της παραλιακής, πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία. Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί μέχρι τις έντεκα το βράδυ.

Δείτε φωτογραφίες από το Σύνταγμα  :






Δεν υπάρχουν σχόλια: