Blogger Widgets

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Εγκύκλιος σε σχολεία, Πανεπιστήμια και ΤΕΙ λόγω της έξαρσης των καιρικών φαινομένων (σεισμοί, πλημμύρες)

«Λόγω της έξαρσης των καιρικών φαινομένων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε πολλές περιοχές του πλανήτη μας , σας εφιστούμε την προσοχή στην πιστή εφαρμογή των μέτρων Πολιτικής Προστασίας για την ασφάλεια του προσωπικού, των μαθητών, των εγκαταστάσεων και όλων εν γένει των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ( σχολικών μονάδων Α/θμιας , Β/θμιας Εκπ/σης , Α.Ε.Ι. , Τ.Ε.Ι., _.Α.Ι., Α.Ι.) σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης- σεισμοί, πλημμύρες,πυρκαγιές, κ.λ.π.».

Τα παραπάνω τονίζονται σε εγκύκλιο που υπέγραψε ο γ.γ. του υπ. Παιδείας Β. Κουλαιδής και στάλθηκε προς όλα τα σχολεία, Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. 


«Η πληρέστερη αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών σε περίπτωση εκδήλωσης τους είναι επιτυχής όταν έχει πλήρη ενημέρωση και εκπαίδευση το προσωπικό καθώς και συμμετοχή στις σχετικές ασκήσεις» υπογραμμίζεται στην εγκύκλιο ενώ σημειώνεται ότι: «η συμμετοχή στις προβλεπόμενες ασκήσεις Π.Π., ( εκπ/κού προσωπικού , Διοικητικού προσωπικού κ.λ.π.) είναι υποχρεωτική και ειδικότερα για όλα τα μέλη των ομάδων Πολιτικής Προστασίας που έχουν συγκροτηθεί ( ομάδα Ασφάλειας, Πυρασφάλειας, και ομάδα Α΄ Βοηθειών). 

Επίσης, πρέπει να επικαιροποιείται ο Εσωτερικός Κανονισμός όταν υπάρχουν μεταβολές ( μεταθέσεις-παραιτήσεις) των ατόμων που είναι υπεύθυνοι των Μονάδων Πολιτικής Προστασίας.

Για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων , η άσκηση του προσωπικού και των μαθητών πρέπει να πραγματοποιείται δύο τουλάχιστον φορές το χρόνο. Η άσκηση να γίνεται πάνω σε όλες τις πιθανές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης , όπως πυρκαγιά, σεισμός, κ.λ.π.

Επιπρόσθετα, σας γνωρίζουμε ότι οι Υπεύθυνοι Αγωγής Υγείας των _/νσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν με την παρουσίαση σχετικού υλικού του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας στους _ιευθυντές όσων Σχολικών Μονάδων το επιθυμούν. Τα τμήματα ΠΑΜ-ΠΣΕΑ των περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας

προς τα οποία κοινοποιείται το έγγραφο μας, παρακαλούνται σε συνεργασία με τις περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου μας (Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης , Πρυτάνεις Α.Ε.Ι. και πρόεδροι Τ.Ε.Ι.) να μεριμνήσουν ώστε όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την ολοκλήρωση της σημαντικής αυτής υποχρέωσης που έχουμε όλοι.

Παρακαλούνται οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπ/σης με τη λήξη κάθε σχολικής χρονιάς να μας ενημερώνουν για την πραγματοποίηση των ασκήσεων από κάθε σχολική μονάδα και τυχόν άλλες παρατηρήσεις τους σχετικά με το θέμα της Πολιτικής Προστασίας.».


Πηγή : esos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: