Blogger Widgets

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Δέσμευση των δημοτικών τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου Αχαρνών

Η δέσμευση των δημοτικών τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου Αχαρνών, την Πέμπτη, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε, στην πραγματικότητα, το ποτήρι της υπομονής της νέας Δημοτικής Αρχής, και συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό Συμβούλιο χτες το βράδυ με μοναδικό θέμα το συμβάν και αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για κινητοποιήσεις. 


Οι κατασχέσεις, όπως και η Δημ. Σύμβουλος κ. Χαριτίδου δήλωσε ήταν και στην προηγούμενη διοίκηση του Δήμου ένα … φαινόμενο που συνέβαινε τουλάχιστον 2-3 φορές το μήνα. Για τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Φυτά, όμως και τον Δήμαρχο ήταν η πρώτη φορά που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν καθώς όπως αποδείχτηκε ήταν όλα… υπολογισμένα! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή! Ο δήμος περίμενε τα χρήματα που η ΔΕΗ βάζει στον τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου, μεγάλο ποσό από αυτά αξιοποιείται στην μισθοδοσία μόνιμων υπαλλήλων που συμβάλλουν στα ανταποδοτικά της ΔΕΗ. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως τα ΚΑΠ έχουν μειωθεί κατά 33% με αποτέλεσμα οι εκάστοτε Δήμαρχοι να «παλεύουν» κυριολεκτικά να πληρώσουν τους υπαλλήλους, καθώς με την μείωση η πολιτεία δεν σκέφτηκε πως θα πληρώνονται τόσοι εργαζόμενοι. Τα χρήματα στον λογαριασμό μπήκαν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Φυτάς στις 12:30 και στις 13:40 έγινε η δέσμευση, σε ελάχιστο χρόνο δηλαδή. Ο δικαιούχος της αποζημίωσης για απαλλοτρίωση κοινόχρηστου χώρου στην συνοικία της Λαθέας για ένα μικρότερο ποσόν, δίχως να έρθει πρώτα σε επικοινωνία με τον Δήμο, δέσμευσε κατευθείαν το ποσόν που λογικά θα είχε… ενημερωθεί καταλλήλως πως υπάρχει στην τράπεζα. 

Σε ερώτηση του ο Δήμαρχος προς τον κ. Φυτά για το πότε έγινε η αίτηση για αποζημίωση στον Δήμο η απάντηση ήταν κεραυνός! «Η Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου πάρθηκε το 2006, η τελική όμως τιμή το 2008. Η κατάσχεση στον Δήμο ως εισερχόμενη έγινε στις 7/12/2010 ενώ στην Νομική Υπηρεσία δρομολογήθηκε στις 31/12/2010!!!! Με την λογική των «απρόσμενων» δεσμεύσεων από απαλλοτριώσεις δεν μπορούμε να δουλέψουμε, προγραμματίζουμε κάποια θέματα και όλα αναιρούνται σε μία στιγμή» δήλωσε ο κ. Φυτάς. Μετά την ενημέρωση του σώματος του Συμβουλίου ο κ. Ντούρος πρότεινε τον κλείσιμο του Δήμου, ώστε «να καταλάβει η Κεντρική Εξουσία πως εμείς εδώ δεν παίζουμε. Εδώ και ένα χρόνο τα ΚΑΠ έχουν μειωθεί κατά 33%, πως θέλουν να λειτουργήσει ο Δήμος; Πώς να λειτουργήσει όταν μιλά για προσλήψεις δίχως να την ενδιαφέρει το πώς θα πληρωθεί ο κόσμος, σαν να λέει κόψτε το λαιμός και βρείτε χρήματα; Και στην τελική πότε το Κράτος έδωσε ανταποδοτικά την στιγμή που έχουν για τα καλά εγκατασταθεί στην πόλη μας υπερτοπικής χρήσης δραστηριότητες, όπως κολώνες υπερυψηλής τάσης, Αττική Οδός, ΣΚΑ κλπ; Σκοπός του έκτακτου συμβουλίου δεν είναι γιατί δεν έχουμε να πληρώσουμε τους εργαζόμενους, ούτε γιατί επιθυμούμε να πάρουμε δάνειο, κάτι τέτοιο θα υποθήκευε το μέλλον της πόλης. Σκοπός είναι να γίνει γνωστό το πρόβλημα και να υπάρξει νομοθετική , ώστε να μην δεσμεύονται ανά πάσα στιγμή οι τραπεζικοί λογαριασμοί αποδιοργανώνοντας τον Δήμο, όπως γίνεται και σε άλλα δημόσια νομικά πρόσωπα, όπως στα Νοσοκομεία». 

Ύστερα από τις παρεμβάσεις των Επικεφαλείς των Πρατάξεων, ωστόσο, αποφασίστηκε να μην κλείσει σήμερα ο Δήμος. αλλά να συσταθεί Επιτροπή Αγώνα, που να αποτελείται από τους Αρχηγούς των Παρατάξεων και η οποία θα παραδώσει «υπόμνημα – φωτιά» στον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο, σήμερα το πρωί. Αντίστοιχο υπόμνημα θα δοθεί και στην τελευταία συνεδρίαση της ΤΕΔΚΝΑ σήμερα το μεσημέρι, ώστε να ενημερωθούν και οι υπόλοιποι Δήμαρχοι που σίγουρα αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα για να ισχυροποιηθεί με την υιοθέτησή τους το υπόμνημα και να υπάρξει λύση από την πολιτεία. Μετά την συνάντηση με τον Υφυπουργό οι Επιτροπή Αγώνα θα αποφασίσει αν τελικά θα προχωρήσουν σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις όπως το κλείσιμο του Δήμου ή ακόμη και κλείσιμο-κατάληψη των εγκαταστάσεων υπερτοπικής χρήσης.
Αναμένουμε τα αποτελέσματα των σημερινών επαφών…



 Πηγή : acharnorama.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: