Blogger Widgets

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Windows εδώ και 25 χρόνια; Χρόνια σου πολλά Microsoft!

Πριν 25 χρόνια ήταν η ημέρα την οποία η Microsoft κυκλοφόρησε τα Windows 1.0. Το πιο γνωστό σε όλους λειτουργικό σύστημα προχώρησε πολύ τα τελευταία χρόνια, ενώ η νέα του έκδοση … τα Windows 8… αναμαίνετε να κάνει την εμφάνιση της μέσα στα επόμενα 2 χρόνια αν όχι το επόμενο έτος.


Τα πρώτα Windows , δεν ήταν ακριβώς ένα ολοκληρωμένο λειτοργικό σύστημα. Ήταν για να είμαστε ακριβής – ένα γραφικό περιβάλλον για το DOS. Ο Bill Gates είχε πει όταν κυκλοφησαν τα  Windows 1.0, τα οποία κόστιζαν 99$ το 1985, ότι πρόκειται για ένα “μοναδικό λογισμικό” το οποίο δίνει “απίστευτη δύναμη στους χρήστες και θα θέσει τις βάσεις για το hardware αλλά και λογισμικό που θα δούμε τα επόμενα έτη”.
Όσο αφορά την ιστορία του λειτουργικού συστήματος μπορείτε να διαβάσετε και το Press Kit της Microsoft για περισσότερες λεπτομέρειες- ( 32 ολόκληρες σελίδες) Αν και η μοναδικότητα του λειτουργικού είναι συζητήσιμη (βλέπε unix-based λειτουργικα όπως OSX), ο Bill Gates “έπεσε” αρκετά μέσα σε αυτά που είπε. Τα Windows είναι και ήταν το επικρατέστερο λειτουργικό σύστημα τα τελευταία 20 χρόνια. Πάραυτα τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως οι υπολογιστές γίνονται ακόμα πιο φορητοί ενώ τα περιβάλλοντα χρήσης στηρίζονται περισσότερο στην αφή… και ξεφεύγουν από τα “παράθυρα”-

Πιο κάτω βλέπετε ένα ωραίο γραφικό από την ZDNet, το οποίο δείχνει την ιστορία των Windows.

Και εδώ ένα Screenshot από την πρώτη έκδοση των Windows:





Πηγή : away.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: