Blogger Widgets

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Auto Show – Σαλόνι Αυτοκινήτου 2010

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η έκθεση αυτοκινήτου, στο «Ελ. Βενιζέλος».

Νέα δεδομένα για τις εκθέσεις αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί τέτοια εκδήλωση στο νέο, διεθνών προδιαγραφών εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Metropolitan Expo, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και αυτό αποτελεί από μόνο του πρόκληση.

Μολονότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη εποχή στη χώρα μας, με κάμψη της αγοράς και ιδιαίτερα σημαντική στον κλάδο του αυτοκινήτου, εντούτοις υπάρχουν εισαγωγείς και έμποροι που θέλουν να δείξουν ό,τι καινούργιο υπάρχει σε αμαξώματα και τεχνολογίες, χωρίς περιττά έξοδα και φανφάρες που συνόδευαν ανάλογες εκθέσεις του παρελθόντος στις τέντες του πρώην Ανατολικού Αερολιμένα του Ελληνικού. Στο φετινό «Auto Show – Σαλόνι Αυτοκινήτου 2010», 4-12 Δεκεμβρίου, το αυτοκίνητο είναι έτοιμο να απογειωθεί…

Πρεμιέρες

Η VW θα κάνει τα αποκαλυπτήρια του νέου και δυναμικού Passat, η Peugeot του εντελώς καινούργιου 508 που ανήκει στην κατηγορία των «αυτοκινήτων τουρισμού» και η Nissan του ολοκαίνουριου μικρού, Micra.

Επίσης, παρούσα θα είναι και η Alfa Romeo Giulietta, η οποία ήρθε δεύτερη στο διαγωνισμό ανάδειξης του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2011» στην Ευρώπη, διαγωνισμός που ολοκληρώθηκε προ ημερών. Τον τίτλο κατέκτησε το αμιγώς ηλεκτρικό Nissan Leaf το οποίο, όμως, θα έρθει στην Ελλάδα στα τέλη του 2011.

Δυναμικές Παρουσίες

Στην έκθεση θα είναι τρία ακόμα μοντέλα από τους 7 φιναλίστ του διαγωνισμού. Πρόκειται για το νέο Opel Meriva (τρίτο) με τις αντίθετα ανοιγόμενες πόρτες και την εξαιρετική διαρρύθμιση, το θαυμάσιο Volvo S60 με το πρωτοποριακό σύστημα ανίχνευσης πεζών (έκτο) και το Dacia Duster (έβδομο) σε δικίνητη και τετρακίνητη έκδοση, ένα αυτοκίνητο που έχει αλλάξει τα δεδομένα της ρουμανικής μάρκας, μέλους του ομίλου της Renault.

Κι ακόμη, επειδή βρισκόμαστε σε εποχή…συρρίκνωσης, θα παρουσιαστεί το φρεσκαρισμένο smart με πιο οικονομικούς σε κατανάλωση κινητήρες και η γκάμα των Seat Ibiza με τους νέους κινητήρες 1.4 TSI – 105 hp. Χώρος υπάρχει και για τα μεγάλα, όπως το νέο Saab 9-5 που σηματοδοτεί τη νέα εποχή της σουηδικής φίρμας, αλλά και για τις θρυλικές Corvette (από τα highlights της έκθεσης).

Εκπλήξεις

Ωστόσο, στη φετινή έκθεση, τους επισκέπτες περιμένουν και μοναδικές εκπλήξεις. Με κάθε εισιτήριο θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν προνόμια αγορών στα διπλανά καταστήματα: Factory Outlet, Ιkea, Κωτσόβολος και Leroy Merlin. Είπαμε, οι εποχές άλλαξαν και όλοι κοιτάζουν πως θα προσφέρουν κάτι ή πολλά παραπάνω.

Εν συντομία…

Αδικημένοι δεν πρόκειται να βγουν οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Θα δουν από κοντά το αγωνιστικό Cruze WTCC, το οποίο χάρισε στη Chevrolet το νταμπλ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (τίτλοι κατασκευαστών και οδηγών).

Για δε εκείνους που λατρεύουν το μπάσκετ, η Peugeot επιφυλάσσει μία μεγάλη έκπληξη. Το απόγευμα του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου, η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού με τον προπονητή της θα βρίσκεται στο περίπτερο της γαλλικής φίρμας στις 7 το βράδυ, για να μοιράσει αυτόγραφα και να βγάλει φωτογραφίες με τους επισκέπτες της έκθεσης. Το «Auto Show – Σαλόνι Αυτοκινήτου 2010», φέτος, πετάει!

Όσοι θέλουν να κάνουν…Check in και να απογειωθούν, οι ώρες πτήσης είναι: καθημερινές 4-9 μ.μ.., Σάββατο – Κυριακή: 10 π.μ. – 9 μ.μ.

 Τιμή : 8 Ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: