Blogger Widgets

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Επιστολή – ψήφισμα απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών

Επιστολή – ψήφισμα απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών στον Δήμαρχο κ. Ντούρο όσο αναφορά την πρόταση του για δημιουργία χώρου στάθμευσης τις ώρες που το σχολείο δεν λειτουργεί, με στόχο την διευκόλυνση της εμπορικής κίνησης του κέντρου. Ακολουθεί η επιστολή των γονέων που δηλώνουν ξεκάθαρα πως «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε και θα υπερασπιστούμε την ακεραιότητα του προαύλιου χώρου του σχολείου μας με κάθε τρόπο!» 

Θεωρούμε υποχρέωσή μας, την ενημέρωση, όσον αφορά τις θέσεις μας σχετικά με το θέμα που προέκυψε για την πρόθεση δημιουργίας χώρου στάθμευσης στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας. Κατανοώντας το πρόβλημα της αγοράς και λειτουργώντας με διαλλακτικότητα φέραμε το θέμα σε συνέλευση γονέων με την μορφή του επείγοντος. 

Οι θέσεις της δημοτικής αρχής που παρέστη στην συνέλευση, δεν φάνηκε όμως να να πείθει τους γονείς και μετά από ονομαστική ψηφοφορία στις επόμενες ημέρες, η συντριπτική πλειοψηφία, μας υπέδειξε και την άρνηση των γονέων όλου του σχολείου. Μεταφέροντας λοιπόν την άποψη των γονέων και μαθητών του σχολείου μας και συνάμα την δική μας, σας ανακοινώνουμε ότι δεν αποδεχόμαστε την πρόταση αυτή και την θεωρούμε άτοπη, παράνομη και επικίνδυνη για την ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών μας. 

Οι γονείς αυτού του σχολείου μας εξέλεξαν για να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των παιδιών που το απαρτίζουν. Με αίσθημα ευθύνης υπηρετούμε και υποστηρίζουμε μόνο ότι συνάδει με την ευημερία και την πρόοδο αυτού του σχολείου. Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε καμία άλλη εναλλακτική ή παρόμοια πρόταση που θέτει τους μαθητές σε καθεστώς καταπίεσης, παρακώλυσης ημερήσιου προγράμματος, έκθεσης σε ρυπογόνες ουσίες, ή καταστροφή του χώρου δραστηριότητάς τους. 

Είμαστε υπέρμαχοι μιας σωστής και μελετημένης λύσης στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος, αλλά δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι σε κάθε είδους πρόχειρες και ιδιοτελείς λύσεις που έχουν μοναδικό σκοπό, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων ορισμένων. Ευχαριστούμε τους γονείς, τις τοπικές οργανώσεις της πόλης μας ,και τους πολίτες ,για την στήριξη και την εμπιστοσύνη που μας έχουν εκφράσει καθώς και το Δ.Σ του Σ.Ε.Β.Α που δήλωσε ξεκάθαρα την αρνητική θέση του για το θέμα του χώρου στάθμευσης σε τοπική εφημερίδα. Μία θέση που μας ανακούφισε, αλλά και μας γέμισε ερωτηματικά για το ποιός τελικά επιθυμεί τόσο πολύ την δημιουργία αυτού του χώρου στάθμευσης και γιατί! 

Ακούσαμε πολλά και δεχθήκαμε πιέσεις προκειμένου να αποδεχθούμε την υλοποίηση της ιδέας αυτής. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε και θα υπερασπιστούμε την ακεραιότητα του προαύλιου χώρου του σχολείου μας με κάθε τρόπο!


Πηγή : acharnorama.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: