Blogger Widgets

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για Πρωτοπόρους Δασκάλους και Καθηγητές

H Microsoft Ελλάς διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Δασκάλων και Καθηγητών,  ο οποίος εντάσσεται στην ευρύτερη εκπαιδευτική πρωτοβουλία «Συνεργάτες στη Μάθηση», η οποία έχει ως βασικό στόχο την προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
 
Συγκεκριμένα η Microsoft στην ιστοσελίδα της αναφέρει :
Λαβε και εσύ συμμετοχή και κέρδισε την ευκαιρία να ταξιδέψεις στην Μόσχα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων

Πως συμμετέχω;
Βήμα Πρώτο
Εάν ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για τον διαγωνισμό και να βρεις ιδέες και υποστηρικτικό υλικό τότε κάνε εγγραφή στέλνοντας το ονοματεπώνυμο σου στο email Mathisi@microsoft.com και θα σου αποσταλούν νέα για τον Διαγωνισμό, πόροι, εργαλεία και ιδέες από σχέδια μαθημάτων καθώς και νέα της Microsoft για την εκπαίδευση .

Βήμα Δεύτερο
Εάν έχεις δημιουργήσει εκπαιδευτικές δραστηριότητες χρησιμοποιώντας προγράμματα λογισμικού όπως τα Word, Excel, PowerPoint, Movie Maker, Producer και άλλα εργαλεία Microsoft τότε ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία:
  • Κατέβασε την παρουσίαση συμμετοχής από
  • εδώ.
  • Συμπλήρωσε την παρουσίαση με την εκπαιδευτική σου δραστηριότητα σύμφωνα με τις οδηγίες σε κάθε διαφάνεια
  • Στείλε την παρουσίαση στο email Mathisi@microsoft.com
  • Οι διακριθέντες θα ανακοινωθούν μετά την λήξη του Διαγωνισμού στις 7 Ιανουαρίου 2011
Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής;
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Ποια είναι τα κριτήρια αξιολόγησης;
Οι παρουσιάσεις αξιολογούνται με βάση τα παρακάτω κριτήρια :
  • Πρωτοποριακή χρήση τεχνολογίας
  • Εμπλοκή μαθητών
  • Διαθεματικότητα
  • Θετικός αντίκτυπος στη μαθησιακή διαδικασία
Τι κερδίζουν οι διακριθέντες του διαγωνισμού;
Μετά την λήξη του διαγωνισμού θα διακριθούν 3 εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα ταξιδέψουν στην Μόσχα τον Μάρτιο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Δασκάλων για να εκπροσωπήσουν την χώρα μας και να συναντήσουν άλλους εκπαιδευτικούς από όλη την Ευρώπη.

Εάν διακριθούν στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό τότε θα λάβουν παγκόσμια αναγνώριση και θα συμμετέχουν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Δασκάλων τον Νοέμβριο του 2011 στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών σε μια μοναδική εμπειρία!

Πότε Τελειώνει ο Διαγωνισμός;
Ο διαγωνισμός τελειώνει την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011.

Έχω κάποια ερώτηση για τον διαγωνισμό.
Εάν υπάρχει κάποια ερώτηση για τον διαγωνισμό παρακαλώ στείλετε την ερώτηση σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Mathisi@microsoft.com

  • Δωρεάν εργαλεία, εφαρμογές και services.



  • O Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων γενικά

     O Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων Ο Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων / Καθηγητών προσβλέπει στην ανάδειξη Ελλήνων εκπαιδευτικών που χρησιμοποιούν την τεχνολογία και τις καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας ως αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Παράλληλα, μέσα από το διαγωνισμό, ενθαρρύνεται η προώθηση και ανταλλαγή βέλτιστων εκπαιδευτικών πρακτικών τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και η δημιουργία κοινοτήτων εκπαιδευτικών μέσα από την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες.

    Στο διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν αναπτύξει διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες χρησιμοποιώντας προγράμματα λογισμικού όπως τα Word, Excel, PowerPoint, Movie Maker, κ.λ.π.

    Κάποια ενδεικτικά κριτήρια αξιολόγησης των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων είναι η πρωτοτυπία και η ευρηματικότητα τόσο στο θέμα όσο και στις τεχνικές/τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν, η συμμετοχή των μαθητών στην όλη διαδικασία, καθώς και τα εμφανή αποτελέσματα στον τρόπο διδασκαλίας του γνωστικού αντικειμένου που επιλέχθηκε.

    Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων ξεκινάει το φθινόπωρο κάθε έτους. Οι εκπαιδευτικοί με τις εργασίες που θα διακριθούν θα ταξιδέψουν στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Δασκάλων σε κάποια χώρα της Ευρώπης (ανάμεσα στις χώρες που έχουν φιλοξενήσει τον διαγωνισμό είναι το Παρίσι, το Ζάγκρεμπ, η Βιέννη, το Βερολίνο κ.α.). Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με εκπαιδευτικούς από όλη την Ευρώπη, να συζητήσουν με εμπειρογνώμονες της εκπαίδευσης από όλο τον κόσμο και να μοιραστούν ιδέες και εμπειρίες. Εάν διακριθούν στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό, τότε θα ταξιδέψουν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Δασκάλων σε κάποιο σημείο του κόσμου (ανάμεσα στις χώρες στις οποίες έχει πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός είναι η Βραζιλία, η Αμερική, η Αφρική κ.α.) για μια μοναδική συνάντηση εκπαιδευτικών από όλον τον κόσμο.

    Για το 2010 να ταξιδέψουμε στο Cape Town για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Δασκάλων

    Κέρδισε και εσύ μια ευκαιρία να γίνεις μέρος μια παγκόσμιας κοινότητας Πρωτοπόρων Δασκάλων!
    Ο διαγωνισμός ξεκινάει σύντομα... μείνε σε επαφή για να μάθεις τα νέα του. Στείλε τα στοιχεία σου στο email Mathisi@microsoft.com 
     
     
     
    Πηγή : esos.gr / Microsoft Hellas
     
     
     
     

    Δεν υπάρχουν σχόλια: