Blogger Widgets

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Ασφάλεια των μαθητών του Σχολείου μας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ
Κύπρου & Χειλετζάρη
Αχαρναί Τ.Κ. 136 71

Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2010


ΠΡΟΣ
Δήμαρχο Αχαρνών
Κο Παναγιώτη Φωτιάδη



ΚΟΙΝ.
Δήμος Αχαρνών / Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής / Τμήμα Παιδείας και Πολιτισμού

Δήμος Αχαρνών / Διεύθυνση Μελετών / Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων




ΘΕΜΑ : "Ασφάλεια των μαθητών του Σχολείου μας".
ΣΧΕΤ. : Το υπ΄ αριθ. 451 / 22-10-2009 έγγραφο της  Δ/ντριας του 7ου Γυμνασίου Αχαρνών.



Κε Δήμαρχε,

Με το ανωτέρω σχετικό η Δ/ντρια του Σχολείου μας αιτείται την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στην οδό Κύπρου.
Σε συνέχεια αυτής, σας γνωρίζουμε ότι το Σχολείο μας ευρίσκεται στη συμβολή των οδών Αν. Κατάρα & Χειλετζάρη. Καθημερινά, πρωινές και μεσημβρινές ώρες, οι μαθητές μας για να προσέλθουν και να αποχωρήσουν απ΄ αυτό διέρχονται και διασχίζουν την οδό Κύπρου. Μέχρι και σήμερα δεν έχει συμβεί κάποιο σοβαρό τροχαίο ατύχημα (πιθανόν από θαύμα).
Η οδός αυτή, όπως γνωρίζεται, έχει μεγάλο πλάτος και συνδέει δύο κεντρικούς δρόμους του Δήμου, την οδό Φιλαδελφείας με την οδό Αριστοτέλους. Αποτέλεσμα αυτού είναι να εισέρχονται επί της ανωτέρω οδού οχήματα όλων των τύπων, από Ε.Ι.Χ. και δίκυκλα έως και βαρέου τύπου μηχανήματα και οχήματα. Το τραγικό είναι ότι όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα αναπτύσσουν ταχύτητα πέραν του επιτρεπόμενου ορίου.
Βάση μελετών (Δελτίο Τύπου ΕΛΠΑ – Τα όρια ταχύτητας και Αλκοόλ στις χώρες της Ευρώπης) η τυπική απόσταση ακινητοποίησης ενός  Ι.Χ.Ε. που κινείται με 35 χλμ. είναι 12 μέτρα, ενώ με ταχύτητα 55 χλμ. ( λίγο πιο πάνω από το όριο ) 23 μέτρα!     Ε ι κ ο σ ι   Τ ρ ί α    μ έ τ ρ α !!!
Επίσης, στην συμβολή των οδών Κύπρου &  Αν. Κατάρα υπάρχει οριζόντια κατά πλάτος (εγκάρσια) διαγράμμιση, η οποία καθορίζει διάβαση πεζών, η οποία τελή υπό πλημμελή συντήρηση.
Σε αυτή τη διάβαση πεζών έχει τοποθετηθεί πινακίδα σήμανσης Π-21  σε απόσταση ( ώστε να αναγνωρίζεται από τους διερχόμενους οδηγούς, να ελαττώνουν ταχύτητα και να ακινητοποιούν το όχημά τους σε περίπτωση διέλευσης πεζού) μικρότερη του ενός (1) μέτρου από τη διάβαση!! Θυμηθείτε… 23 μέτρα για να ακινητοποιηθεί Ε.Ι.Χ., πόσα μάλλον για ένα φορτηγό! Εκτός αυτού η μία εκ των πινακίδων ( με κατεύθυνση προς την οδό Αριστοτέλους) είναι τοποθετημένη πίσω από έναν φοίνικα οικίας και ένα στύλο δημοτικού φωτισμού.
Επιπλέον, σε απόσταση από την διάβαση πεζών περί των 200 μέτρων, έχουν τοποθετηθεί πινακίδες σήμανσης οι οποίες σωστά καθορίζουν το όριο ταχύτητας στα 30 χλμ. και προειδοποιούν για συχνή  διέλευση μαθητών, πλην όμως δεν είναι εμφανείς από τους οδηγούς, διότι είναι πίσω από δέντρα.
Υπενθυμίζουμε ότι για όλα αυτά ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, την Άνοιξη του 2010, πραγματοποίησε κινητοποίηση, στην οποία συμμετείχαν γονείς και μαθητές, με ολιγόωρη διακοπή της κυκλοφορίας της οδού Κύπρου. Την ημέρα εκείνη είχαμε αποσπάσει υπόσχεσή σας (είχατε προσέλθει στο σημείο της κινητοποίησης), ότι το θέμα θα διευθετηθεί σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Σε ένδειξη καλή θέλησης και πίστης απομακρυνθήκαμε από το οδόστρωμα και μέχρι σήμερα δεν προχωρήσαμε σε καμία άλλη ενέργεια.
Σήμερα,  μετά  από  μήνες,   με  το παρόν έγγραφο επανερχόμαστε και α π α ι τ ο ύ μ ε   πλέον ( δεν αιτούμεθα), την τήρηση της υπόσχεσής σας στο ακέραιο.

Α ι τ ο ύ μ ε θ α :
1.     Την τοποθέτηση  πεζοφάναρου με μπουτόν, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, το οποίο δεν θα αποτελεί μόνιμο σηματοδότη, αλλά θα χρησιμοποιείται από τους εκάστοτε πεζούς - μαθητές για να διασχίσουν τον δρόμο.
2.     Τις κατά νόμο περεταίρω ενέργειές σας όσον αφορά τη σήμανση.

Ευελπιστούμε ότι το παρόν έγγραφο – φωνή αγωνίας – θα τεθεί σοβαρά υπόψη και θα προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, χωρίς να αναγκαστούμε να επανέλθουμε με νέο, το οποίο ίσως να συνταχθεί ( όλοι το απευχόμαστε) λόγω σοβαρού τραυματισμού πεζού – μαθητή.
Επισημαίνουμε ότι από χθες (28 - 9 - 10) το Σχολείο τελεί υπό κατάληψη από τους μαθητές. Ένα από τα αιτήματά τους είναι και η επίλυση ανωτέρω προβλήματος.
Παρακαλούμε όπως λάβετε γνώση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
_ Ο _
ΠΡΟΕΔΡΟΣ



ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
_ Ο _
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΓΚΕΡΤΣΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια: