Blogger Widgets

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Αχαρνών

Την τακτοποίηση του συντελεστή δόμησης, τη δημιουργία νέου νεκροταφείου καθώς και τη δημιουργία χώρου μεταφόρτωσης απορριμμάτων με διεθνείς προδιαγραφές περί τα 20 στρέμματα προβλέπει η πρόταση του Δήμου Αχαρνών για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ), το οποίο παρουσιάστηκε στην 28η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών. 

Η συγκεκριμένη πρόταση πρόκειται να αποσταλεί στις υπηρεσίες του Υπουργείου Χωροταξίας προκειμένου να αποφανθούν και να προχωρήσει η έγκριση και η εκτέλεση των προτάσεων. Κατά την παρουσίαση ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γιάννης Γάκης εστίασε στις δυσκολίες του εγχειρήματος : «Καμία Δημοτική Αρχή δεν είχε φροντίσει να δημιουργήσει υπόβαθρα και να έρθει σε επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Αυτήν τη φορά τα πράγματα διαφέρουν, δημιουργήσαμε υπόβαθρα που αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα και στη συνέχεια ολοκληρώσαμε το σχέδιο». 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αχαρνών Παναγιώτης Φωτιάδης παραδέχθηκε ότι οι προτάσεις, δεν γίνονται πάντα αποδεκτές από το σύνολο των κατοίκων, υπάρχουν και οι δυσαρεστημένοι. Εφόσον άκουσε τις προτάσεις των κατοίκων συμφώνησε  στην αναστολή δημιουργίας του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, στη χρησιμοποίηση του στρατοπέδου Παπαστάθη μόνο για πολιτιστικές δραστηριότητες καθώς και όλοι οι συντελεστές από 0,4 να γίνουν 0,6 και από 0,6 να γίνουν 0,8. 

Η πρόταση υπερψηφίστηκε από τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: