Blogger Widgets

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Μαθητές διέκοψαν την παρέλαση

Aσχημο τέλος είχε η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στα Χανιά, όταν περίπου 500 μαθητές  σχολείων που τελούν υπό κατάληψη και μικρός αριθμός φοιτητών, επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν διαδήλωση φωνάζοντας συνθήματα όπως ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ’73.



Δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να εμποδίσουν τους διαδηλωτές , με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση και η παρέλαση διεκόπη, πριν παρελάσουν  τα τμήματα του στρατού.

Στην παρελαση πήραν μέρος μόνο οκτώ  Γυμνάσια και Λύκεια , καθώς τα υπόλοιπα δεν είχαν προετοιμαστεί λόγω των καταλήψεων.

Αφού απομακρύνθηκαν οι επίσημοι από την ειδική εξέδρα οι δυνάμεις της αστυνομίας επέτρεψαν τους διαδηλωτές να πραγματοποιήσουν την πορεία.


Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων ανακοινωσε ότι  «στις 12.45 μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης, επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου, εισήλθαν στην οδό που γινόταν η παρέλαση πεντακόσια (500) περίπου άτομα εκ των οποίων οι περισσότεροι μαθητές, με σκοπό να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρόμενοι για τις μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Παιδείας».

Για την διακοποή της παρέλασης η Αστυνομία αναφέρει: «Για λόγους ασφαλούς αποχώρησης των επισήμων και παρευρισκομένων πολιτών (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά) στο χώρο της παρέλασης, διεκόπη η πορεία των παραπάνω, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων.Όταν διεκόπη η πορεία και οι διαδηλωτές προσπαθούσαν βίαια να απωθήσουν τους αστυνομικούς προκειμένου να προσεγγίσουν το χώρο των επισήμων, άγνωστοι διαδηλωτές τραυμάτισαν ελαφρά έναν αστυνομικό. Μετά την αποχώρηση επισήμων και πολιτών, η πορεία πραγματοποιήθηκε και κατέληξε στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς».


Πηγή : esos.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: