Blogger Widgets

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Δελτίο Τύπου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Αχαρνών σχετικά με τη συνάντηση με το Δήμαρχο κ.Ντούρο

Την Πέμπτη 16/5/13 τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, ο πρόεδρος Κων/νος Καρυδάκης, ο αντιπρόεδρος Σωτ. Κουφογεώργος, η Γεν. Γραμματέας Γιώτα Γιαννάκου, η ταμίας Κυριακή Ασλανίδη, η Ειδ. Γραμματέας Ελένη Μότσια και το μέλος Παν. Κατσιάρης επισκέφτηκαν στο γραφείο του, τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Σωτήρη Ντούρο. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Γιάννης Μίχας.

Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα του Δ.Σ., στα πλαίσια των προγραμματισμένων επαφών που έχουν δρομολογηθεί από την Ένωση, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στα θέματα παιδείας, για την προβολή των θέσεων της Ένωσης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες του Δήμου μας, με σκοπό την αντιμετώπιση και τη διεκδίκηση λύσεων.


Ο Πρόεδρος έθεσε αναλυτικά τα ζητήματα που καταγράφει η Ένωση στο Υπόμνημα που κατέθεσε, και αφορούν κυρίως:

Θέματα σχετικά με τις σχολικές επιτροπές
 Άμεση χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών τόσο με τα χρήματα των λειτουργικών όσο και με τα χρήματα των ΣΑΤΑ

 Συντηρήσεις και επισκευές στις σχολικές μονάδες κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου

 Συγχωνεύσεις σχολείων- Καταργήσεις οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών

 Λογαριασμοί ΔΕΚΟ, Μητρώο Σχολείων, επιτροπή για θέματα παιδείας, αύξηση μελών γονέων στο Δ.Σ. των Σχ. Επιτροπών κ.α.

Ιδρύσεις σχολείων- Κτηριακά
 Κατασκευή των 9ου, 18ου, 19ου, 21ουΔημ. Σχολείων

 Ιδρύσεις νέων Σχολείων

Διάφορα θέματα
 Δημοτικά συμβούλια με θέμα την παιδεία – υποσιτισμένα παιδιά στα σχολεία μας – ναρκωτικά μέσα και έξω από τα σχολεία – Ίδρυση Δ/νσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης στη πόλη μας – φύλαξη των σχολείων – Σχολικοί τροχονόμοι, φανάρια, διαβάσεις κ.α.

Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση για όλα τα ζητήματα που τέθηκαν. Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε για τη πρόθεση του Δήμου να μην επιτραπεί καμία συγχώνευση σχολείων και για τη διεκδίκηση από το υπουργείο Οικονομικών έκτακτης επιχορήγησης για τα σχολεία μας.

Επίσης τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο πρόεδρος της Π/θμιας σχολικής επιτροπής διαβεβαίωσαν τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης ότι άμεσα και εντός της επόμενης εβδομάδας θα αποδοθούν τα χρήματα της 1ης και 2ης δόσης του 2013 στις σχολικές Επιτροπές. Συμφώνησαν στην επιστροφή των χρημάτων που δόθηκαν από τα λειτουργικά για επισκευές και συντηρήσεις καθώς επίσης και στην πραγματοποίηση επισκευών των σχολικών μονάδων, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Aπό τα μέλη του Δ.Σ τονίστηκε η ανάγκη να παρθούν έγκαιρα από την Δημοτική αρχή, όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα προκύψουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τονίστηκε επίσης ότι η Ένωση Γονέων μαζί με τους Συλλόγους μέλη της, βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση για συντονισμένη δράση απέναντι τόσο στο Δήμο για τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να προασπιστούν τη δημόσια και δωρεάν παιδεία







Δεν υπάρχουν σχόλια: