Blogger Widgets

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Α.Σ.Γ.Μ.Ε. : "Απαιτείται να δώσουμε συνέχεια" (Δελτίο Τύπου)


09-05-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ»

Στη χθεσινή συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με την ηγεσία της ΟΛΜΕ, με θέμα τη διάλυση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, φάνηκε καθαρά ότι το «νέο σχολείο» υλοποιείται παρά τις διογκούμενες αντιδράσεις.


Συγκεκριμένα ο υπουργός δήλωσε ότι θα καθιερώσει άμεσα με Προεδρικό Διάταγμα την αναλογία 25 (+10%) μαθητών ανά τμήμα, θα προχωρήσει σε 64 συγχωνεύσεις σχολείων, θα “κάνει προσπάθεια” (!!) για διορισμούς με αναλογία ένα προς δέκα, ενώ οι μόνες δοσμένες προσλήψεις είναι μέσω ΕΣΠΑ για τις ανάγκες του αυτοαξιολογούμενου σχολείου, του ολοήμερου Γυμνάσιου και τις «καινοτόμες» δράσεις... και έπεται συνέχεια!

Θυμίζουμε τις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού για «εξορθολογισμό των απανών για την παιδεία», που σημαίνει ότι θα στερέψουν οικονομικά τα σχολεία, ενώ αναφέρεται και η κατάργηση του ενιαίου δωρεάν βιβλίου!!!

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, μπροστά στη διογκούμενη υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας, τη φτώχεια και την εξαθλίωση των οικογενειών μας, καλέσαμε σε ξεσηκωμό.

Καταγγείλαμε τους σκοπούς και τους στόχους «του νέου σχολείου της αγοράς»,
που είναι αναπόσπαστο κομμάτι των αντιλαϊκών αλλαγών, σκοτώνει το μέλλον των παιδιών μας και τα ετοιμάζει να γίνουν δούλοι του 21ου αιώνα.

Κάθε πρόβλημα ήταν, είναι και θα είναι για μας αιτία για αγώνες. Υποχρηματοδότηση , μεταφορά, υποσιτισμός, βιβλία, κενά και εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, συγχωνεύσεις σχολείων και δημιουργία πολυπληθών τάξεων, (αυτο)αξιολόγηση, κτηριακά προβλήματα , είσοδο «φιλάνθρωπων » και επιχειρήσεων στα σχολεία κ.ο.κ. Το ημερήσιο δελτίο κινητοποιήσεων από την πρώτη μέρα του σχολικού έτους –αν και πίσω από τις ανάγκες-γέμιζε από ειδήσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας! Από τη Σάμο και τη Ρόδο έως την Κεφαλονιά και τα Γιάννενα, από τη Θεσσαλονίκη, τον Έβρο και την Κοζάνη έως και την Τρίπολη και το Ηράκλειο .Μόνο στην Αττική έγιναν εκατοντάδες κινητοποιήσεις στα σχολεία, τις περιφέρειες, τις γειτονιές και τα εμπλεκόμενα Υπουργεία. Στους πολύμορφους αυτούς αγώνες βρεθήκαμε πλάι–πλάι με τα παιδιά μας, τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς, μαζικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, παρά την τρομοκρατία της αξιολόγησης και την ποινικοποίηση των αγώνων, γιατί είχαμε κοινό συμφέρον το συμφέρον των παιδιών μας.

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

Χρειάζεται σταθερή προσπάθεια, γονιών–εκπαιδευτικών–μαθητών, σχολείο το σχολείο, γειτονιά τη γειτονιά, κάθε μέρα, έτσι που να φουντώνει ο οργανωμένος αγώνας για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας. Χρειάζεται να παρθούν πρωτοβουλίες για kοινή δράση με το οργανωμένο εργατικό κίνημα για να γίνει υπόθεσή του η πάλη ενάντια στην ουσία και το περιεχόμενο του «νέου σχολείου». Το «νέο σχολείο» είναι φτηνό για το κράτος πανάκριβο για γονείς και μαθητές, μοχλός υποταγής για τους εκπαιδευτικούς και κερδοφόρο για τις επιχειρήσεις... γι’ αυτό πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζόμενωνη ανατροπή του!!!

Απαιτούμε :

 έκτακτη χρηματοδότηση τώρα για τα σχολεία από τον κρ. Προϋπολογισμό

 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού & μονιμοποίηση των έκτακτων για να καλυφτούν εδώ και τώρα τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό

 καμία σύμπτυξη τμήματος, καμία συγχώνευση σχολείου, 15 μαθητές για νήπια και τις δυο

πρώτες τάξεις του δημοτικού, 20 μαθητές στην τάξη για τις μεγαλύτερες ηλικίες.

 να δοθεί ένα μικρο-γεύα σε κάθε μαθητή, σε όλα τα σχολεία. ειδική μέριμνα για πλήρη σίτιση σε όλους τους μικρούς μαθητές ανέργων οικογενειών με ευθύνη του κράτους.

 όχι στην κατάργηση του ενιαίου δωρεάν βιβλίου

 μέτρα ενάντια στη σχολική διαρροή και την παιδική εργασία

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΝΙΑΙΟ 12ΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ

Τ Ο Δ Ι Κ Ι Ο Κ Ρ Ι Ν Ε Τ Α Ι Σ Τ Ο Υ Σ Δ Ρ Ο Μ Ο Υ Σ Τ Ο Υ Α Γ Ω Ν Α ! ! !









Δεν υπάρχουν σχόλια: