Blogger Widgets

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Δελτίο Τύπου της Ένωσης Γονέων Δήμου Αχαρνών σχετικά με τη συνάντηση - συζήτηση με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας

Tο Δ.Σ της Ένωση Συλλόγων Γονέων ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Μιχάλη Βρεττού,για συνάντηση - ενημέρωση, με θέμα : «Συζήτηση επί των θεμάτων παιδείας στο Δήμο Αχαρνών», που πραγματοποιήθηκε στις 17/4/13 στο χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου, με την συμμετοχή εκπρόσωπων Συλλόγων Γονέων των Σχολείων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας,  εκπροσώπων του Συλλόγου Εκπ/κων «Σωκράτης» και της Δ ́ ΕΛΜΕ.


Η Ένωση Γονέων, ανησυχώντας για το μέλλον της παιδείας και επαγρυπνώντας για τα προβλήματα της σχολικής κοινότητας, θεωρεί αναγκαία την συμπόρευση μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης, των εκπαιδευτικών και των Συλλόγων Γονέων.

Πρόθεσή μας είναι να υπερασπιστούμε τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την απαράδεκτη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας που οδηγεί σε κλείσιμο των Δημόσιων Σχολείων, με την υποχρηματοδότηση, την σταδιακή κατάργηση των βιβλίων, την μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, τις συμπτύξεις τμημάτων, τη κατάργηση οργανικών θέσεων, το κλείσιμο ολοήμερων τμημάτων στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπ/σης.

ΖΗΤΑΜΕ να εφαρμοστούν από την Δημοτική Αρχή οι αποφάσεις που πάρθηκαν στα δημοτικά συμβούλια στις 26/9/2011, 16/10/12 και 6/3/2013. Άμεση καταβολή χρημάτων στις  Σχολικές Επιτροπές, καμία συγχώνευση σχολικών μονάδων, μητρώο σχολείων, καθιέρωση Δημοτικών Συμβουλίων με αποκλειστικό θέμα την παιδεία, έγκριση ειδικού κονδυλίου για τα σχολεία μας στον επερχόμενο προϋπολογισμό του Δήμου και την δημιουργία επιτροπής για θέματα παιδείας με την συμμετοχή όλων των φορέων.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους Συλλόγους Γονέων σε επαγρύπνηση και συνεχή επαφή με την Ένωση προκειμένου να συντονίσουμε τη πάλη μας για τη λύση των οξυμμένων προβλημάτων στη παιδεία που δυστυχώς τείνουν να αυξάνονται.

Το Δ.Σ


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Δεν υπάρχουν σχόλια: