Blogger Widgets

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Λυκείου Αχαρνών σχετικά με δημοσιεύματα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 4ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ
Αχαρνές 09/04/2013

Προς: 1. Γονείς - Μέλη του Συλλόγου μας
2. Διεύθυνση και Σύλλογο Καθηγητών
3. 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο
4. Έντυπο και Ηλεκτρονικό Τύπο

Το σχολείο είναι ένας εξαιρετικά ευαίσθητος κοινωνικός χώρος.

Το ενδιαφέρον όλων, εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών και τοπικής κοινωνίας θα πρέπει να επικεντρώνεται στην ομαλή και ήρεμη λειτουργία του, πέρα από σκοπιμότητες και περιττές αντιπαραθέσεις


Ο ρόλος που καλείται να επιλέξει το κάθε μέλος της σχολικής κοινότητας, εκπαιδευτικός, γονέας και μαθητής είναι συγκεκριμένος. 

Δεν παρατηρούμε με απάθεια τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο σχολείο μας το τελευταίο διάστημα.

Επιθυμούμε και αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο που οι μαθητές θα διαπαιδαγωγούνται στα ιδανικά της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης.

Είναι ευθύνη όλων μας να πείσουμε τους μαθητές μας ότι η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, και ο φασισμός οδηγούν σε μορφές βίας ξένες ως προς τον πολιτισμό, την ιστορία μας και το δημοκρατικό μας πολίτευμα και καταδικάζουμε κάθε τέτοιο αποδεδειγμένο περιστατικό.

Δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί το μέτρο και η λογική.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος
ΚΑΡΥΔΑΚΗΣ Κώστας 

 Ο Γεν. Γραμματέας
 ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ Δημήτρης



ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ acharnorama.gr :

ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
 
Του Φίλιππου Κατάρα 

Θέμα χρόνου ήταν να φανεί πόσο καλή δουλειά κάνει η Χρυσή Αυγή στα σχολεία, και πόσο έχει εκμεταλλευτεί την ουδετερότητα, και το απολιτικοποιητο που προσπαθούν τόσα χρόνια να περάσουν συντηρητικοί και προοδευτικοί, σε σημείο που να αφήνουν ανενόχλητους τους ταγματασφαλίτες να ριζώνουν στον μυαλό των παιδιών, δημιουργώντας πυρήνες μαθητών που πρόσκεινται σε αυτήν.
Σε ένα δήμο που μεγάλος αριθμός πληθυσμού έχει ζήσει την προσφυγιά, τον ξεριζωμό, και τα αιματοβαμμένα παιχνίδια των μεγαλοαστών ,τσιφλικάδων στο όνομα της πατρίδας, αυτοί εκείνες τις ώρες εκπαιδεύονταν από τους ταγματασφαλίτες και ορκίζονταν με τον όρκο των ταγματασφαλιτών " εις στον θεό τον άγιο τούτο όρκο ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανωτάτου αρχηγού του γερμανικού στρατού Αδόλφου Χίτλερ"


Αφού η Ιστορία των βιβλίων αρνείται να αγγίξει την πραγματική ιστορία όπως την βιώσαν στο πετσί τους οι λαοί, την μεταφέρουν τα τάγματα ασφάλειας μια χαρά ,αν κρίνω και απ' το σύνθημα που ακούστηκε από μαθητή στο 4 Γενικό Λύκειο Αχαρνών "τιμή στους χίτες και στους ταγματασφαλίτες"


Αφού πρώτα διαμαρτυρηθήκαν σαν 15μελες στην διεύθυνση του σχολειού, για την ανακοίνωση των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, που μοιράζονταν, στους μαθητές έξω από το σχολειό, όπου συμμετείχε καθηγήτρια τους, κατόπιν άρχισαν ντόμινο συνθημάτων και εκβιασμών για κάλεσμα της Χρυσής Αυγής όπου καθόλου ειρηνικά θα τους απομάκρυνε.


Μετά και από κινητοποίηση και της τοπικής οργάνωσης της ΚΝΕ, πολλά ήταν τα παιδιά που με ξανακτισμένο το ηθικό τους , ομολογούσαν ξεκάθαρα, τη βία, τον εκφοβισμό, που βίωναν και βιώνουν, αλλά που ποτέ δεν ομολογούσαν στο φόβο τον συγκεκριμένων ατόμων.


Απορία προκαλεί, για ποιο λόγο στην ύπαρξη αυτών των φαινομένων, συνολικά οι καθηγητές του σχολειού, δεν συζήτησαν την ύπαρξη αυτών, στις τάξεις με τους μαθητές , τη δράση τους, όλα αυτά τα χρόνια, και ποια συμφέροντα εξυπηρετούν βλέποντας σαν πρότυπο αυτόν που έχουν το θράσος να λένε δια στόματος βουλευτή τους ότι "θα κριθεί εν καιρώ ο Χίτλερ, δεν έχει κριθεί ακόμα" όταν οι ίδιοι παλεύουν με τους γονείς των μαθητών για συλλογικές συμβάσεις, χωρίς μειώσεις μισθών, την ιδία ώρα που η Χρυσή Αυγή είναι έτοιμη να θυσιάσει τα παιδιά μας για δούλους των ντόπιων κ ξένων αφεντικών, δημιουργώντας εταιρείες ευρέσεως εργασίας για Έλληνες ανέργους με 14 ευρώ χωρίς ασφάλιση κ δικαιώματα


Αυτό είναι εγκληματικότητα και αυτό είναι βία, γεγονός που κάνεις δεν έχει πάρει θέση έστω με μια ανακοίνωση για να μην τσαλακωθεί το προφίλ του. Αλήθεια, ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4 Γενικού Λυκείου λυκείου, ο σύλλογος εκπαιδευτικών, ο Δήμος και η Επιτροπή πρόληψης & εγκληματικότητας, ο Σύλλογος Κατά της Εγκληματικότητας, δεν γνωρίζουν τίποτα; Παρότι το συγκεκριμένο θέμα έχει δημοσιευτεί από τις 29/3!!


Λερώνατε τόσα χρόνια τα παιδικά μυαλά με το απολιτικοποιητο και το ουδέτερο όταν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα έπρεπε να είναι χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών, που ακόμα και ένα έντυπο αντίθετων θέσεων, είναι μια ευκαιρία να συζητηθεί στη τάξη, να δημιουργήσει, προβληματισμό, σκέψεις και διαφωνίες. Απεναντίας στο φόβο μην ακολουθούσουν τον δρόμο της ρήξης αυτού του συστήματος που τρώει τα παιδιά του, αρνιόσασταν κάθε επαθη, όταν την ιδία στιγμή οι εκλογικές επιλογές τον περισσότερων τις βίωναν και τις βιώνουν στο πετσί τους οι μαθητές μέσα από την ανεργία των ιδίων των γονιών και από ένα βιασμένο εκπαιδευτικό σύστημα ιδιωτικοποιώντας το για να θωρακίσει όλο και περισσότερο τα κέρδη των πατριωτών!!


Η λύση είναι μια: μαθητές και καθηγητές να αποκαλύψουν το ρολό τους, και να τους απομονώσουν


ΥΓ: ΑΝ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΥΔΕΤΕΡΩΝ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΑΡΕΤΗ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ, ΓΙΑΤΙ Η ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ!


ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΙΟΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΛΗ, ΡΙΤΣΟΥ, ΕΛΥΤΗ , ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ, ΣΟΛΩΜΟΥ, ΤΟΥ ΚΑΒΑΦΗ ΚΑΙΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΠΩΣ "Η ΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ"



 ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ doxthi.gr :


Την ομαλή λειτουργία του σχολείου επιδιώκει ο Σύλλογος γονέων του 4ου Λυκείου Αχαρνών

 Υπό τη σκιά των όσων συμβαίνουν, το τελευταίο διάστημα, στο χώρο του σχολείου και όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας, συνεδρίασε το Δ.Σ Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου λυκείου Αχαρνών, την Παρασκευή 5 Απριλίου. 
 
Στη συνεδρίαση τα μέλη του συλλόγου αποφάσισαν ότι:

1.Είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη η ομαλή λειτουργία του σχολείου χωρίς περιττές αντιπαραθέσεις

2. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων δεν έχει λόγο στην εσωτερική λειτουργία του σχολείου που αποτελεί υπόθεση της διεύθυνσης του Λυκείου, του εκπαιδευτικού προσωπικούς και της μαθητικης κοινότητας και

3.Ο σύλλογος καταδικάζει οποιοδήποτε αποδεδειγμένο κρούσμα ρατσιστικής και σχολικής βίας. 












Δεν υπάρχουν σχόλια: