Blogger Widgets

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Αναμόρφωση ωρολογίου προγράμματος στα Λύκεια που καθυστερούν τη διδασκαλία της ύλης

Με εγκύκλιο του υφυπουργού Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου  προς όλα τα Λύκεια της χώρας , σχετικά με την  πορεία διδασκαλίας της εξεταστέας-διδακτέας ύλης, η οποία έχει καθοριστεί με τις με αρ. πρωτ. 76775/Γ2/05-07-2012 (ΦΕΚ Β΄ 2156) (για τα Ημερήσια Γενικά Λύκεια) και 76774/Γ2/05-07-2012 (ΦΕΚ Β΄ 2156) (για τα Εσπερινά Γενικά Λύκεια) Υπουργικές Αποφάσεις: καλούνται:



Α. Καλούνται οι Διευθυντές των Γενικών Λυκείων, στα οποία παρατηρείται καθυστέρηση στη διδασκαλία των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων, να προτείνουν στον οικείο Διευθυντή Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπ/σης, σε συνεργασία με τους συλλόγους των διδασκόντων μέχρι τις 28-3-2013, αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος, με σκοπό την ολοκλήρωσή της.

Β. Εφόσον ο Διευθυντής της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης εγκρίνει τις προτάσεις των σχολείων της αρμοδιότητάς του θα εκδώσει σχετική απόφαση εφαρμογής των αναμορφωμένων ωρολογίων προγραμμάτων.

Γ. Με έκθεσή τους η οποία θα συνοδεύει την αποστολή των πινάκων παρακολούθησης της ύλης της 29ης Μαρτίου 2013, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Δ/θμιας Εκπ/σης θα ενημερώσουν τη Διεύθυνση Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για όλες τις σχετικές με την πορεία ολοκλήρωσης της ύλης ενέργειές τους.  

Ο υφυπουργός Παιδείας τονίζει στην  εγκύκλιο  ότι οι διδάσκοντες των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την εξεταστέα-διδακτέα ύλη μέχρι τη λήξη των μαθημάτων.


 Πηγή : esos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: