Blogger Widgets

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Άνοιγμα της Κοινότητας Εφήβων Συμβούλων 2013 και νέα δράση

Ο Συνήγορος του Πολίτη, ενεργώντας στο πλαίσιο της αποστολής του ως Συνήγορος του Παιδιού, προσκαλεί μαθητές 13-17 χρόνων να πάρουν μέρος στη δράση του «Με τη συμμετοχή μας, απαντάμε στη βία, τη σιωπή και την ανασφάλεια!» και στη νέα Κοινότητα Εφήβων Συμβούλων 2013. 


Η δράση αυτή αποτελεί συνέχεια των ενεργειών του Συνηγόρου για τη συστηματική ακρόαση των απόψεων των παιδιών, των συναντήσεών του με εφήβους και των δράσεων της Ομάδας και της Κοινότητας Εφήβων Συμβούλων στις διετίες 2009-2010 και 2011-2012.


Η δράση περιλαμβάνει:
  • Λειτουργία της Κοινότητας Εφήβων Συμβούλων 2013. Τα μέλη της θα συζητάνε μεταξύ τους και με τον Συνήγορο του Παιδιού σε κλειστό ηλεκτρονικό φόρουμ για θέματα σχετικά με την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, και ιδιαίτερα σχετικά με τον ρόλο και τους προβληματισμούς τους για το πώς απαντάμε στη βία, τη σιωπή και την ανασφάλεια  
  • Διεξαγωγή συναντήσεων που τιτλοφορούνται «Ημέρες Διαλόγου για τη Συμμετοχή» (σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα), στις οποίες θα συμμετέχουν ορισμένα μέλη της Κοινότητας.

Ποιοι/ες και πως μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή; 

Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν αγόρια και κορίτσια που γεννήθηκαν από το 1996 ως το 2000, συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση και στέλνοντάς τη από την ηλεκτρονική τους διεύθυνση στο oes@synigoros.gr.


 Πηγή : sch.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: